Κοσμος

Ο Τόνι Μπλερ ετοιμάζει την επιστροφή του στην πολιτική;

Πώς το The Britain Project έχει θεωρηθεί από πολλούς όχημα για την επάνοδο Μπλερ στην πολιτική σκηνή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τόνι Μπλερ στο κέντρο της φωτογραφίας χαμογελά σε συνομιλητή του
Τόνι Μπλερ © EPA / JIM LO SCALZO

Τόνι Μπλερ: Η εκδήλωση του Ινστιτούτου που φούντωσε τα σενάρια για επιστροφή του στην πολιτική - Τα σενάρια - Τι απαντά το περιβάλλον του

Πληροφορίες για επιστροφή του Τόνι Μπλερ στην πολιτική, και μάλιστα με νέο κόμμα, διαρρέονται το τελευταίο διάστημα στους βρετανικούς πολιτικούς κύκλους, με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, οι φωνές ότι η εκδήλωση έρχεται να προλειάνει το έδαφος για την ίδρυση νέου κόμματος, φαίνεται ότι διαψεύδονται από κύκλους κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ. Όμως, τα σενάρια για το «Τhe Britain Project» έχουν ήδη φουντώσει σχετικά με τη γέννηση ενός νέου κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία που θα στοχεύει στον κεντρώο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ προσπαθούν να κάνουν σαφές ότι δεν πρόκειται για αναδυόμενο κόμμα, ωστόσο, δεν αποκλείουν κάποια στιγμή να εξελιχθεί.  Πληροφορίες θέλουν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους να έχουν συζητήσει ήδη το ενδεχόμενο να βρουν χρηματοδότηση από τον Έλον Μασκ. 

Το Politico υποστηρίζει ακόμη ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της φύσης του Britain Project και της προέλευσης του LREM του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο ξεκίνησε με τη διοργάνωση μιας μορφής συνέλευσης πολιτών που περιελάμβανε 25.000 ανθρώπους στη Γαλλία και δημιούργησε μια δεξαμενή σκέψης πριν γίνει κόμμα. Όπως το LREM, το Britain Project υπερηφανεύεται ότι είναι ανοιχτό σε άτομα όλων των πολιτικών πεποιθήσεων. Άλλωστε, το συμπέρασμα εύκολα μπορεί να εξαχθεί από κάποιους με δεδομένο ότι στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Μπλερ είναι καλεσμένος ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. 

Πάντως, άνθρωποι από το περιβάλλον του Τόνι Μπλερ αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν έχει καμία απολύτως όρεξη να ηγηθεί ενός νέου κόμματος και δεν βλέπει το Britain Project ως όχημα για την πολιτική του επάνοδο. 

Να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο «Tony Blair Institute for Global Change» διοργανώνει στις 30 Ιουνίου, σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης «the Britain Project», μια διάσκεψη για το Μέλλον της Βρετανίας (Future of Britain conference).

Με πληροφορίες από Politico

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ