Κοσμος

Η McDonald's κέρδισε τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή που ήθελε να σώσει τα γουρούνια

«Eίναι έξυπνο και συναισθητικό ζώο» σύμφωνα με τον Carl Icahn

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
McDonald’s
McDonald’s © ΕPA Pool

Ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn έχασε την μάχη με την McDonald's, καθώς οι μέτοχοι δεν επηρεάστηκαν από τις ανησυχίες του για την προστασία των ζώων.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας η καταμέτρηση των ψήφων έδειξε ότι οι υποψήφιοι του Carl Icahn για το διοικητικό συμβούλιο έλαβαν ψήφους μόνο από το 1%. 

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ηγετική Ομάδα της McDonald's παραμένουν επικεντρωμένοι στη συνέχιση της λήψης μέτρων που υποστηρίζουν και προωθούν τις αξίες μας, ενώ δεσμεύονται να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των μετόχων μας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε προτείνει δύο νέα διευθυντικά στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο, σε μια κίνηση που αφορά «την τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με το χοιρινό κρέας». Ας σημειωθεί ότι ο Icahn διατηρεί μόλις 200 μετοχές στην εταιρεία, οι οποίες αντιστοιχούν σε λίγο περισσότερο από 50.000 δολάρια. 

«Πραγματικά νιώθω συμπάθεια γι’ αυτά τα ζώα και για την περιττή ταλαιπωρία που βιώνουν» δήλωσε ο Icahn σε πρόσφατα συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg. «Το γουρούνι είναι έξυπνο και συναισθητικό ζώο» έσπευσε να προσθέσει. 

Στόχος των πρωτοβουλιών του επενδυτή είναι η McDonald’s να αναγκάσει όλους τους προμηθευτές χοιρινού να εγκαταλείψουν την πρακτική διατήρησης των γουρουνιών σε εξαιρετικά μικρούς χώρους, όπου μετά βίας μπορούν να κινηθούν. 

O 86χρονος επιχειρηματίας υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία πέριξ των 20 δισ. δολαρίων και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους άνδρες των ΗΠΑ, ορίζοντας με τον δικό του τρόπο τον αμερικανικό καπιταλισμό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ