Κοσμος

Πούτιν: Μόνο με άρση των κυρώσεων θα βοηθήσω στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης

Αρκετές χώρες αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας © EPA/MIKHAIL METZEL   \
Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/PETER KLAUNZER

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις εάν θέλει η Μόσχα να βοηθήσει στην εκτόνωση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και ζήτησε από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εάν θέλει η Μόσχα να βοηθήσει στην εκτόνωση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην υπέρβαση της επισιτιστικής κρίσης μέσω της εξαγωγής σιτηρών και λιπασμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι πολιτικά υποκινούμενοι περιορισμοί από τη Δύση», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση. Διαμήνυσε στον κ. Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις αδιάλειπτες προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι αισθάνθηκε την υποχρέωση να τηλεφωνήσει στον Ρώσο Πρόεδρο ώστε να αποφευχθεί μια επισιτιστική κρίση. «Αναζήτησα τον Πρόεδρο Πούτιν: ο στόχος ήταν να ρωτήσω εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι για να ξεμπλοκάρει το σιτάρι που βρίσκεται σήμερα σε αποθήκες στην Ουκρανία, γιατί η επισιτιστική κρίση που πλησιάζει και είναι ήδη παρούσα σε ορισμένες Αφρικανικές χώρες θα είναι γιγαντιαίων διαστάσεων με τρομερές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την αντιμετώπιση της εν λόγω κρίσης. «Μια πρώτη πρωτοβουλία που θα μπορούσε να διερευνηθεί είναι εάν μπορεί να οικοδομηθεί μια πιθανή συνεργασία (μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας) για την απεμπλοκή των λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ