Κοσμος

Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Σύγκρινε τους ήρωες του Μεσολογγίου με ναζιστές του Αζόφ»

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε για Μαριούπολη και Μεσολόγγι στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. ΜΙλώντας στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στην ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της πάνω σε ιστορικά γεγονότα που παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο» ισχυρίστηκε, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη και τη σύγκριση που έκανε με το Μεσολόγγι και τους υπερασπιστές του κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών» ανέφερε επίσης η Μαρία Ζαχάροβα. Και πρόσθεσε: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από 200 χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς».

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ» ισχυρίστηκε ακόμη.

Ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο - Η αναφορά σε Μαριούπολη και Μεσολόγγι

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα» είχε αναφέρει στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο» είχε προσθέσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις