Κοσμος

ΠΟΥ: Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανεξελέγη γενικός διευθυντής

Δεύτερη θητεία για τον Αιθίοπα γιατρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανεξελέγη γενικός διευθυντής για δεύτερη θητεία © EPA/Salvatore Di Nolfi

ΠΟΥ: Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανεξελέγη γενικός διευθυντής για δεύτερη θητεία.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανεξελέγη στη θέση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥΟ πρώτος Αφρικανός που ηγήθηκε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επανεξελέγη σήμερα για δεύτερη πενταετή θητεία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.

Το παιχνίδι είχε σχεδόν κριθεί πριν από τη μυστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης που διεξάγεται στη Γενεύη: ο γιατρός Τέντρος, 57 ετών, ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έγραψε στο Twitter ότι τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) επανεξέλεξαν τον Τέντρος στη θέση του γενικού διευθυντή. «Μόλις επανεξελέγη ως γενικός διευθυντής του ΠΟΥ: ο Δρ Τέντρος. 155/160 ψήφοι, θεαματικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια, το άξιζε απολύτως», έγραψε ο Λάουτερμπαχ.

ΠΟΥ: «Περιορίσιμη» η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΟΥ, «το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει περιορίσιμο». Παράλληλα ο Οργανισμός συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Η Ρόζαμοντ Λιούις, επικεφαλής της γραμματείας της ευλογιάς, είπε σε ενημέρωση ότι οι μεταλλάξεις αυτού του ιού είναι συνήθως ηπιότερες, αν και η αλληλουχία του γονιδιώματος των περιπτώσεων θα βοηθήσει στην κατανόηση της τρέχουσας επιδημίας.

Σύμφωνα με τη Μαρία βαν Κέρκοβ, επικεφαλής του τμήματος αναδυόμενων ασθενειών και ζωονόσων, τα περισσότερα από 100 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική δεν είναι σοβαρά.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να ελεγχθεί, ιδίως στις χώρες όπου παρατηρούμε να εξαπλώνεται η επιδημία στην Ευρώπη» τόνισε, εξηγώντας ότι η μετάδοση του ιού «μπορεί να σταματήσει» στις χώρες όπου δεν είναι ενδημικός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ