Κοσμος

Airbnb τέλος στην Κίνα λόγω των περιορισμών για την covid-19

H εταιρεία ωστόσο είχε μικρό μερίδιο της αγοράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος το Airbnb στην Κίνα λόγω πολιτικής zero Covid
Airbnb © Pixabay

Η Airbnb σταματά τις δραστηριότητές της στην Κίνα, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας για τον κορωνοϊό.

Φαίνεται πως οι δουλειές δεν πάνε καλά για την Airbnb στην Κίνα λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι αρχές σκοπεύουν να χαλαρώσουν την πολιτική zero Covid ή ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες.

Για τον λόγο αυτό, η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ειδοποίησε τους χρήστες της στην Κίνα ότι θα σταματάει τις κρατήσεις για διαμονή και άλλες εμπειρίες από τις 30 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με πηγή από την εταιρεία, η λειτουργία της στην Κίνα της κόστιζε χρήματα και ήταν αρκετά πολύπλοκη. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα ήταν υποχρεωμένη να στέλνει τα στοιχεία των φιλοξενούμενων στην κινεζική κυβέρνηση. Παράλληλα, είναι έντονος ο ανταγωνισμός με άλλες, εγχώριες πλατφόρμες. 

Όπως σχολίαζαν και χρήστες στα κινεζικά social media, η Αirbnb δεν ήταν ένας από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Κίνα. Τα έσοδά της από την Κίνα αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% των συνολικών κερδών της εταιρείας – και τώρα έχουν υποστεί πλήγμα λόγω του κορωνοϊού.

Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016, αντιμετωπίζοντας αυξημένο ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες. Πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του κινεζικού τμήματος της Airbnb ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη, ενώ η πανδημία επιδείνωσε αυτά τα ζητήματα και τον αντίκτυπό τους.

Σύμφωνα με το κινεζικό μέσο ενημέρωσης Phoenix News, η Airbnb θα συνεχίσει τη λειτουργία των γραφείων της στη Κίνα, όπου εργάζονται «εκατοντάδες» άτομα.

Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί σε Κινέζους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό – όταν βέβαια επιτραπεί αυτό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ