Κοσμος

Παρίσι: Πέφτει η αυλαία στο θρυλικό καμπαρέ Lido

Eίχε ιδρυθεί το 1946

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλείνει το θρυλικό καμπαρέ Lido (βίντεο)
Σόου από το θρυλικό καμπαρέ Lido © France24

Το πιο διάσημο καμπαρέ του κόσμου, το παρισινό Lido πρόκειται να κλείσει, αφού ο νέος ιδιοκτήτης του χώρου επιβεβαίωσε τις μαζικές απολύσεις την Πέμπτη.

Η νέα ιδιοκτησία του Lido, η μεγάλη γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων Accor, ανακοίνωσε ότι το κτίριο που στεγάζει το κλαμπ πολύ σύντομα θα αλλάξει χρήση και θα μετατραπεί σε μοντέρνα αίθουσα μουσικών συναυλιών, χωρίς φαγητό και ποτό.

Την ίδια ώρα η αλυσίδα επιβεβαίωσε και την απόλυση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού -συνολικά 157 από τους 186 εργαζομένους, κυρίως του καλλιτεχνικού προγράμματος.

«Το Lido τελείωσε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι η Accor σκοπεύει να μετατρέψει την εξαιρετική ακίνητη περιουσία σε χώρο για άλλες μουσικές εκδηλώσεις. «Όλο το καλλιτεχνικό προσωπικό, δηλαδή περίπου 60 άτομα, θα εξαφανιστεί», πρόσθεσε η πηγή.

Ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο στις καλές εποχές, το Lido χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία του Covid-19, που έβαλε φρένο στον τουρισμό και στις διεθνείς μετακινήσεις. Ναός του καμπαρέ και του θεάματος μπουρλέσκ, το Lido ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 1946 από τους αδελφούς Ζοζέφ και Λουί, αρχικά στο νούμερο 78 της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων. Στη σημερινή του έδρα μεταφέρθηκε το 1977, ενώ το 2006 αγοράστηκε από την εταιρία υπηρεσιών τροφίμων Sodexo, που επένδυσε 24 εκατομμύρια ευρώ. 

Παλαιότερα, μαζί με τους τραγουδιστές και τους χορευτές, εμφανίζονταν στη σκηνή του και διάφορα εξωτικά ζώα. Ομως, τα σύγχρονα ζωοφιλικά ήθη εξόρισαν σιγά σιγά αυτό το είδος διασκέδασης, ενώ και το γυναικείο γυμνό, που κυριαρχούσε στα σόου του Lido, έπαψε να εντυπωσιάζει όπως παλιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ