- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλήρη έλεγχο του Αζοφστάλ ανακοίνωσε η Μόσχα - Συγκλονιστικό βίντεο πριν την παράδοση
«Φρούριο Μαριούπολης: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ»
Η Ρωσία ανακοίνωσε και επίσημα ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης, τη μεγαλύτερη νίκη της από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε πως παραδόθηκαν όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν «ταμπουρωθεί» στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Αζοφστάλ.
Oι τελευταίοι μαχητές που παρέμεναν στο Αζοφστάλ είναι στα χέρια των Ρώσων, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες με Ρώσους στρατιώτες να τους ελέγχουν εξονυχιστικά και να τους ζητούν να δείξουν τα τατουάζ τους, ψάχνοντας για σύμβολα ναζισμού.
Την πλήρη εκκένωση του τελευταίου οχυρού των Ουκρανών στη Μαριούπολη φαίνεται να επιβεβαιώνει κι ένας από τους διοικητές του τάγματος του Αζόφ, λίγο πριν επιβιβαστεί σε ρωσικό λεωφορείο.
«Οι επικεφαλής και των 36 μεραρχιών είναι εδώ μαζί μου, δεν υπάρχουν άλλοι πεζοναύτες στο εργοστάσιο» δήλωσε ο διοικητής της 36ης Μεραρχίας, Σεργκέι Βολίνσκι.
Oυκρανία: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ πριν την παράδοση
Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής και παρακμής καταγράφει βίντεο ενός Ουκρανού υπερασπιστή στη χαλυβουργία Αζοφστάλ μία ημέρα πριν την παράδοσή τους στους Ρώσους εισβολείς στη Μαριούπολη.
Η πεντάλεπτη ταινία του Ντμίτρι Κοζάτσκι φέρει τον τίτλο: «Φρούριο Μαριούπολης: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ». Ο ίδιος ήταν ένας από τους μαχητές του συντάγματος Αζόφ και ηγήθηκε της υπηρεσίας Τύπου του συντάγματος περνώντας και τις 84 ημέρες στο εργοστάσιο χάλυβα με τους συναδέλφους του.
Η ταινία αναρτήθηκε στο Τelegram από τον σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης, Πετρ Αντριουσένκο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.