Κοσμος

Κορωνοϊός: Tσάι και αλατόνερο συστήνει ο Κιμ στους βορειοκορεάτες για θεραπεία

Η χώρα δεν έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό του πληθυσμού της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Βόρεια Κορέα - Κορωνοϊός © EPA/YONHAP

Σε γιατροσόφια βασίζεται η Βόρεια Κορέα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.

Η «Ρόντονγκ Σιμνούν» επίσημη κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας συνιστά σε όσους δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα να καταναλώνουν τσάι από τζίντζερ και αγιόκλημα ή φύλλα ιτιάς, καθώς τα ζεστά αφεψήματα ανακουφίζουν τον πονόλαιμο και τον βήχα και ενυδατώνουν. Επίσης συστήνεται να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο, που έχει απολυμαντική δράση. 

Μάλιστα οι Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποσταλεί στη χώρα εκατοντάδες τόνοι αλατιού για την παρασκευή αντισηπτικού διαλύματος.

Προεδρεύοντας σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, ο κ. Κιμ στηλίτευσε την «ανωριμότητα» του κρατικού μηχανισμού «στην αντιμετώπιση της κρίσης», που μεγεθύνει «την περιπλοκότητα και τα δεινά» του πληθυσμού, την ώρα που «χρόνος ίσον ζωή», μετέδωσε το KCNA.

Όλα αυτά την ώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν (επίσημα) ακόμη έξι θανάτους, αρνούμενες παράλληλα διεθνή βοήθεια. 

Το σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας κατατασσόταν στην 193η θέση επί συνόλου 195 χωρών σε περσινή μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ενώ είχε δημιουργηθεί για να προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη από βασικές υπηρεσίες έως εξειδικευμένες θεραπείες σε κρατικά νοσοκομεία, συνήθως σε αστικά κέντρα.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της για την COVID-19, δεν διαθέτει κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και μοιάζει να βασίζεται σε αντιβιοτικά. Ορισμένοι επιστήμονες δεν κρύβουν πως ανησυχούν για το ενδεχόμενο να προκύψει νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 στη χώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ