Κοσμος

Γενεύη: Μεγάλη φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο - Οι πρώτες εικόνες (βίντεο)

Συναγερμός στην πυροσβεστική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στη Γενεύη κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Αεροπλάνο πέρασε μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς. Το βίντεο με την προσγείωση.

Στη Γενεύη, όπου ξέσπασε φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο, σήμανε συναγερμός. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου 2022. Στις πρώτες εικόνες φαίνεται ένα κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι περισσότερες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Γενεύης έχουν σταματήσει, με τα αεροσκάφη να οδηγούνται για προσγείωση σε άλλα αεροδρόμια στην Ελβετία.

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κτίριο κοντά σε φράχτη της εξωτερικής περίφραξης του αεροδρομίου. Στα social media έχουν ανέβει βίντεο και φωτογραφίες. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που σημειώνεται έκρηξη, ενώ η φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτό φαίνεται και η εξωτερική περίφραξη του αεροδρομίου.

Γενεύη: Φωτιά στο αεροδρόμιο - Η στιγμή που αεροπλάνο περνά μέσα από τους καπνούς

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνεται καρέ καρέ η προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο στη Γενεύη. Το αεροπλάνο κατεβαίνει και περνά μέσα από τον πυκνό μαύρο καπνό.

«Υπάρχει ένα κτίριο υπό κατασκευή, το οποίο πήρε φωτιά. Είναι το νέο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο. Βρίσκεται έξω από την περίμετρο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ιγκνάς Ζαννεράτ στο AFP. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει πολύς καπνός».

Μετά τη Ζυρίχη η Γενεύη έχει το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελβετία. Δείτε καρέ καρέ την προσγείωση του αεροσκάφους στη Γενεύη, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε τη φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο στη Γενεύη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις