Κοσμος

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού

Κατά μέσο όρο, περίπου 3.000 Αμερικανοί νοσηλεύονται καθημερινά και 275 πεθαίνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρούσματα - ΗΠΑ
Κορωνοϊός - ΗΠΑ © Unsplash

Ανησυχία για ένα νέο κύμα της πανδημίας προκαλούν στις ΗΠΑ οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι λοιμώξεις από τον ιό COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, λόγω των νέων και πιο μολυσματικών υποπαραλλαγών της Όμικρον, της φθίνουσας ανοσίας τόσο από τα εμβόλια όσο και από τις προηγούμενες λοιμώξεις και των λιγότερων ανθρώπων που κρύβονται, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν περισσότερες από 94.000 νέες μολύνσεις ημερησίως κατά μέσο όρο από τη Δευτέρα, μια αύξηση 25% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία από το CDC. Οι νοσηλείες έχουν επίσης αυξηθεί κατά 18% την τελευταία εβδομάδα, με περίπου 3.000 άτομα να εισάγονται με Covid κάθε μέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Με τις λοιμώξεις και τις νοσηλείες να αυξάνονται, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε αυτή την εβδομάδα τις αναμνηστικές δόσεις της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Ο FDA θα μπορούσε να εγκρίνει τα εμβόλια Covid για παιδιά κάτω των 5 ετών, τη μόνη ομάδα που έχει απομείνει στις ΗΠΑ και δεν είναι επιλέξιμη, ήδη από τον επόμενο μήνα.

Οι νεκροί από την πανδημία Covid στις ΗΠΑ έχουν πια ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ενώ η διοίκηση Μπάιντεν προσπαθεί από την πλευρά της να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα μέσα θωράκισης (νέες δόσεις εμβολίων, τεστ κ.ά.). 

Ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερουσία παρουσιάστηκε να περιορίζεται σε μια συμφωνία για 10 δισεκατομμύρια δολάρια που, και αυτή, αντιμετωπίζει εμπόδια. 

Το σενάριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων για τις ΗΠΑ κατά τους ψυχρούς μήνες στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 βασίζεται σε προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες «η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην εξάπλωση, χωρίς να έχει υπάρξει εν τω μεταξύ κάποιο άλλο δραματικά διαφορετικό στέλεχος του ιού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ