Κοσμος

Αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Η Milliyet, δε, υποστήριξε η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν - Η Milliyet, δε, υποστήριξε η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, μάλιστα, πραγματοποίησαν εκτεταμένη αναφορά στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. Η Milliyet, δε, υποστήριξε η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, η Milliyet χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως την 51η πολιτεία των ΗΠΑ και αναφέρει σχέδιο επίθεσης. «Θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη και ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ, με την Συρία. Η επίθεση δεν θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί».

«Ο Μπάιντεν παρέθεσε δεξίωση για τον Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο» μετέδωσε το Haber Turk.

«Οι συναντήσεις Μητσοτάκη συνιστούν επίδειξη δύναμης και δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ», σχολίασε.

Η Cumhuriyet έγραψε «Δεξίωση από τον Μπάιντεν για τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο» και πρόσθεσε:

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο (…) Σημειώνοντας ότι γιορτάζουν την 201η επέτειο από την εγκαθίδρυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ο Μπάιντεν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν τόνισε τη σημασία της διατήρησης των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, από την άμυνα μέχρι την κλιματική αλλαγή. Ο Μπάιντεν, που ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για τις κινήσεις του στο ουκρανικό, μίλησε και για τη συνεισφορά των ελληνικής καταγωγής μεταναστών στην αμερικανική κοινωνία».