Κοσμος

Ουκρανία: Ο Πούτιν εμπλέκεται μέχρι στις αποφάσεις ταξιαρχών

Τι λένε πηγές του Guardian

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγματάρχης... Πούτιν: «Εμπλέκεται προσωπικά στον πόλεμο σε επίπεδο ταξίαρχου» λένε δυτικές πηγές
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτό Αρχείου) ©EPA Pool

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να λαμβάνει επιχειρησιακές και τακτικές αποφάσεις.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμπλέκεται προσωπικά στον πόλεμο της Ουκρανίας σε τέτοιο βαθμό που λαμβάνει επιχειρησιακές και τακτικές αποφάσεις «σε επίπεδο συνταγματάρχη ή ταξίαρχου», σύμφωνα με δυτικές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ο Πούτιν μετέχει ακόμα και στον καθορισμό των κινήσεων στο Ντονμπάς σε συνεργασία με τον στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ, το διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα σενάρια καρατόμησης του τελευταίου. 

«Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν και ο Γκερασίμοφ συμμετέχουν στη λήψη τακτικών αποφάσεων σε ένα επίπεδο που κανονικά θα περιμέναμε να ληφθούν από ένα συνταγματάρχη ή έναν ταξίαρχο», σχολίασε  στρατιωτική πηγή, αναφερόμενη στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Παρόλα αυτά, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να επιτύχουν σημαντική πρόοδο στο Ντονμπάς, όπου έχουν ξεκινήσει μια επίθεση εδώ και ένα μήνα η οποία έχει αποτύχει αρκετές φορές να περικυκλώσει τις μικρότερες ουκρανικές δυνάμεις. 

Ο Μπεν Μπάρι, πρώην ταξίαρχος του βρετανικού στρατού και εμπειρογνώμονας χερσαίου πολέμου στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, είπε δηκτικά στον Guardian: «Ένας αρχηγός κυβέρνησης πρέπει να έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να παίρνει στρατιωτικές αποφάσεις. Θα έπρεπε να καθορίζει την πολιτική στρατηγική αντί να βαλτώνει στην καθημερινή δραστηριότητα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ