- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία - ΔΝΤ: Ο Ζελένσκι συζήτησε την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης
500 εκατ. ευρώ δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Ουκρανία - ΔΝΤ: Ο πρόεδρος Ζελένσκι συζήτησε με τη γενική διευθύντρια για την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης της ουκρανικής οικονομίας.
«Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός εταίρος μας. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας», τόνισε ο Ζελένσκι με ανάρτηση στο twitter.
Ουκρανία: Οικονομική στήριξη 500 εκατ. ευρώ δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει περαιτέρω 500 εκατομμύρια ευρώ στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί εντός των ερχόμενων ημερών για να συμφωνηθεί ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία, ο Μπορέλ σημείωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη θα προορίζεται για βαριά όπλα, όπως άρματα μάχης και πυροβολικό και θα αυξήσει το ύψος της βοήθειας της ΕΕ σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Μια νέα ώθηση για στρατιωτική υποστήριξη. (Θα ασκηθεί) περισσότερη πίεση στη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις και συνεχίζοντας την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας και αντιμετωπίζοντας την παραπληροφόρηση», σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.
Ο Μπορέλ δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξος πως ένα εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε επίσης να συμφωνηθεί τις ερχόμενες μέρες.
«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συμφωνία. Την χρειαζόμαστε και θα την έχουμε. Οφείλουμε να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο από τη Ρωσία», πρόσθεσε.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο επίπεδο των πρεσβευτών, τότε, όταν συναντηθούν τη Δευτέρα, οι υπουργοί θα πρέπει να δώσουν την πολιτική ώθηση», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.