- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ μπλόκαρε την ταχεία αποστολή βοήθειας 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία
Παρότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί εμφανίστηκαν ενωμένοι
Την αντίθεσή του στην ταχεία αποστολή βοήθειας ύψους 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ.
Την αντίθεσή του στην ταχεία αποστολή βοήθειας ύψους 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ, βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης του πακέτου ανθρωπιστικής και στρατιωτικής συνδρομής.
Παρά το γεγονός ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στη Γερουσία των ΗΠΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια σπάνια στιγμή ενότητας την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να δώσουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία, η άρνηση του Πολ συνιστά σημαντικό πισωγύρισμα.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από Κεντάκι, ο οποίος γενικά αντιτίθεται σε αμερικανικές δαπάνες για βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε ότι έχει δώσει όρκο στο σύνταγμα των ΗΠΑ και όχι σε ξένα έθνη. «Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ουκρανία καταδικάζοντας την οικονομία των ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Ο πρώην επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών, Μιτς Μακόνελ συνάδελφος του Πολ, γερουσιαστής από το Κεντάκι, ανέφερε: «Η Ουκρανία δεν μας ζητά να πολεμήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Ζητούν μόνο τους πόρους που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι σε αυτή τη διαταραγμένη εισβολή. Και χρειάζονται αυτή τη βοήθεια αυτή τη στιγμή».
Η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει το πακέτο βοήθειας, αλλά οι αντιρρήσεις του κ. Πολ θα καθυστερήσουν την ψηφοφορία τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Ο Πολ είχε μπλοκάρει και μια άλλη νομοθετική πρωτοβουλία τον Φεβρουάριο ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα έστελναν στρατιώτες στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.