Κοσμος

Κύπρος: Νεκρή 27χρονη δεκανέας μετά από τροχαίο δυστύχημα σε στρατόπεδο

Η Νάταλι Νεοφύτου σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κύπρος: Η 27χρονη δεκανέας, Νάταλι Νεοφύτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μέσα σε στρατόπεδο - Πώς έγινε το δυστύχημα στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης

Νεκρή σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε μέσα σε στρατόπεδο στην Πάφο της Κύπρου έπεσε 27χρονη δεκανέας. Η Νάταλι Νεοφύτου καταπλακώθηκε από τζιπ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση. 

Συγκεκριμένα, η 27χρονη δεκανέας άφησε την τελευταία της πνοή μετά από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σε στρατόπεδο στον Κόρνο.

Κύπρος: Πώς έγινε το τροχαίο κατά τη διάρκεια άσκησης - Νεκρή 27χρονη

Σύμφωνα με το reporter.com.cy η άτυχη 27χρονη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, επέβαινε σε όχημα τύπου τζιπ, το οποίο ανατράπηκε με αποτέλεσμα σύμφωνα με αρμόδια πηγή να την καταπλακώσει.

Η 27χρονη μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά τις προσπάθειες ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Για τη διακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος διατάχθηκε έρευνα από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτο Ζερβάκη, ενώ σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στη σορό της 27χρονης για να διαπιστωθεί επισήμως η αιτία θανάτου.

Στο όχημα επέβαιναν επίσης, δόκιμος έφεδρος αξιωματικός και κληρωτός οπλίτης, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Κύπρος: Νεκρή σε τροχαίο 27χρονη δεκανέας - Τα συλλυπητήρια του Νίκου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, μέσα από ανάρτησή του εξέφρασε τη θλίψη του το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια της ζωής 27χρονης εν ώρα καθήκοντος. Όπως ανέφερε η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της η οποία ήδη βιώνει την τραγική απώλεια.

«Τεράστια η θλίψη για το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια της ζωής της ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου, εν ώρα καθήκοντος. Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της η οποία ήδη βιώνει την τραγική απώλεια», έγραψε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

Κύπρος: Το Σάββατο η κηδεία της 27χρονης - Συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς με θύμα την 27χρονη ΣΥΟΠ, Νάταλι Νεοφύτου. Σύμφωνα με το reporter.com.cy, o υπουργός Άμυνας με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκαν το πρωί το στρατόπεδο όπου συνέβη το δυστύχημα, ενώ δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία της άτυχης ΣΥΟΠ με πρόταση που προωθείται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή είπε ότι από χθες ορίστηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, ερευνών λειτουργός ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού ο οποίος θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Όπως ανέφερε «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πως έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο».

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερή, διερευνάται εξάλλου και γιατί η ΣΥΟΠ βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος. «Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω». Ένα άλλο στοιχείο που διερευνάται είναι ποιος εκπαίδευε ποιον και βρίσκονταν τα τρία άτομα στο όχημα.

Σύμφωνα με ανάρτηση από πρόσωπο της οικογένειας στο διαδίκτυο, η κηδεία θα τελεστεί στις 15:00 το απόγευμα του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα. Σύμφωνα με την ανάρτηση, «θα γίνονται εισφορές  στην εκκλησία για να γίνει αγιογραφία της Παναγίας εις μνήμη της. Η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο των Κονιων. Η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια».

Με πληροφορίες από reporter.com.cy

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ