- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
O Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα «ξεμπλόκαρει» τον Τραμπ από το Twitter
«Οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες»
Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς του μέσου.
Mιλώντας σε συμπόσιο των Financial Times ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι αν αποκτήσει τελικά το Twitter θα άρει την μόνιμη απαγόρευση που είχε επιβληθεί στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στις αρχές του 2021.
«Οι μόνιμες απαγορεύσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να γίνονται μόνο για λογαριασμούς που είναι bot [δηλαδή αυτοματοποιημένοι] ή απάτες ή spam. Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορευτεί η χρήση στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν λάθος που αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και τελικά δεν πέτυχε [τον στόχο] να μην έχει φωνή ο Τραμπ», είπε ο Μασκ.
Πρόσθεσε, όπως σημειώνει το CNBC ότι «θα αναστρέψω τη μόνιμη απαγόρευση. Δεν κατέχω ακόμη το Twitter, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα γίνει αν τελικά δεν το αγοράσω;».
Στις 8 Ιανουαρίου 2021, το Twitter έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του, καθώς υποστήριξε πως μέσα από ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν «κλαπεί», ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος υποκίνησε τη βία.
Στα τέλη Απριλίου του φετινού έτους, ο Τραμπ είπε στον Τζο Κέρνεν του CNBC ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter ακόμα κι αν ο Μασκ αναλάμβανε και ανέστρεφε την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί. «Όχι, δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είπε ο Τραμπ, ο οποίος είχε σχεδόν 90 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter πριν από την απαγόρευση.
«Μου αρέσει ο Ίλον Μασκ. Μου αρέσει πολύ. Είναι εξαιρετικό άτομο. Κάναμε πολλά για το Twitter όταν ήμουν στον Λευκό Οίκο. Απογοητεύτηκα από τον τρόπο που με αντιμετώπισε το Twitter. Δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.