Κοσμος

O επικεφαλής των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θα παραιτηθεί αν βρεθεί ένοχος για το «beergate»

Την ώρα που το Εργατικό Κόμμα κέρδισε παραδοσιακά προπύργια των Συντηρητικών στις δημοτικές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών θα παραιτηθεί αν του επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση του λοκντάουν
Ο ηγέτης των Εργατικών © EPA Pool

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ προτίθεται να παραιτηθεί αν διαπιστωθεί από την αστυνομία ότι παραβίασε τους κανόνες για την Covid-19.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ προτίθεται να παραιτηθεί αν διαπιστωθεί από την αστυνομία ότι παραβίασε τους κανόνες για την Covid-19 συμμετέχοντας πέρσι σε μια συγκέντρωση, μετέδωσε το κανάλι Sky News χωρίς να επικαλεστεί κάποια πηγή.

Την Παρασκευή η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τον Στάρμερ αφού έλαβε «σημαντικές νέες πληροφορίες» για την παραβίαση της καραντίνας.  Ο Στάρμερ βρίσκεται υπό πίεση από τότε που εμφανίστηκαν πλάνα του να πίνει μια μπύρα με συναδέλφους του στο Ντάραμ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές του Χάρτλπουλ, τον Απρίλιο του 2021.

Εκείνη την εποχή, οι μη απαραίτητοι χώροι λιανικής και οι υπαίθριοι χώροι, συμπεριλαμβανομένων των παμπ, ήταν ανοιχτοί, αλλά οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όριζαν απαγόρευση συνευρέσεων σε εσωτερικούς χώρους (μεταξύ των νοικοκυριών).

Η έρευνα της αστυνομίας, που προσωρινά είχε παγώσει μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, επανακάμπτει μετά τις νέες πληροφορίες και θα εξεταστούν «πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών COVID-19 που σχετίζονται με αυτήν τη συγκέντρωση».

Οι Συντηρητικοί αποκαλούν τον Στάρμερ υποκριτή για την επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά του Μπόρις Τζόνσον για την εμπλοκή του στην υπόθεση «partygate». Όμως, οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης δεν εμφανίζονται με μία ενιαία γραμμή, αφού άλλοι ζητούν την παραίτηση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ άλλοι έχουν προς το παρόν επιλέξει να κρατήσουν μία στάση σιωπής, ώστε να μη γυρίσει μπούμερανγκ για την παραβίαση των περιορισμών από τον πρωθυπουργό.

Όλα αυτά ενώ  οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ πραγματοποίησαν αρκετές ανατροπές στις δημοτικές εκλογές «κλέβοντας» διαμερίσματα και δήμους που παραδοσιακά ανήκαν στους Τόρις του Μπόρις Τζόνσον. Μερικά από αυτά είναι το Ουεστμίνστερ, το Ουάντσγουορθ και το Μπάρνετ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ