Κοσμος

Οκτώ Τούρκοι, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ απήχθησαν στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής

Στη χώρα οι απαγωγές είναι δεκάδες καθημερινά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αϊτή: Οκτώ Τούρκοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση, απήχθησαν στο Πορτ-ο-Πρενς
Αϊτή- Πορτ-ο-Πρενς © ΕPA Pool

Μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και οκτώ Τούρκοι πολίτες απήχθησαν την Κυριακή στην Αϊτή.

Ο επίτιμος πρόξενος της Τουρκίας στην Αϊτή επιβεβαίωσε ότι οι οκτώ Τούρκοι απήχθησαν από μια συμμορία το απόγευμα της Κυριακής. «Ενώ αποβιβάζονταν από το λεωφορείο, είχαν τον χρόνο να επικοινωνήσουν με την οργάνωσή τους», είπε ο Ιγκ Ζοσουέ. «Είναι οκτώ και συνεργάζονται με μια οργάνωση προώθησης της εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο επίτιμος πρόξενος, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει για ποια οργάνωση πρόκειται.

Η απαγωγή σημειώθηκε κοντά στο Κρουά-ντε-Μπουκέ, όπου πέρσι είχαν απαχθεί Καναδοί και Αμερικανοί πολίτες, τα μέλη μιας ιεραποστολής.

Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν και Αϊτινοόι επιβάτες, ενώ ο οδηγός του ήταν Δομινικανός, σύμφωνα με την εφημερίδα Listin Diario. Ένας εκπρόσωπος της αϊτινής αστυνομίας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση αυτή.

Την περασμένη εβδομάδα ένας Δομινικανός διπλωμάτης απελευθερώθηκε, αφού είχε απαχθεί ενώ κατευθυνόταν στη χώρα του.

Η πολιτική κρίση στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής, την οποία όξυνε ακόμη περισσότερο η δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ πριν μερικούς μήνες, επιτείνει το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας.

Το 2021 στην Αϊτή διαπράχθηκαν τουλάχιστον 950 απαγωγές, σύμφωνα με το Κέντρο Αναλύσεων και Μελετών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Centre d'analyse et de recherches en droits humains, CARDH), μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Πορτ-ο-Πρενς.

Ανεπαρκώς εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις συμμορίες, που διαθέτουν αληθινό πολεμικό οπλοστάσιο, η αϊτινή αστυνομία δεν έχει οργανώσει επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον των συμμοριών μετά τον Μάρτιο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ