Κοσμος

Προκλητικός Χουλουσί Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές»

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουλουσί Ακάρ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ © EPA/STR

Νέο παραλήρημα από τον Χουλουσί Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές».

Προκλητικές ως και παραληρηματικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας πραγματοποίησε για ακόμα μία φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ο Ακάρ βρέθηκε σε εκδήλωση στη Μερσίνη με αφορμή την επέκταση της τοπικής ναυτικής βάσης και έκανε λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προβοκατόρικες ενέργειες και τη ρητορική της. Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία μας να αποσυρθεί λόγω της ιδιοτελούς εκμετάλλευσης κάποιων θεμάτων στο FIR, στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, στο ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης ή και στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με ισχυρή βούληση και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα νομικά συμφέροντά μας», σημείωσε ο Ακάρ.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ανέφερε: «Υπάρχει η ανάγκη της ενίσχυσης της συντήρησης, επισκευής και υποστήριξης του Ναυτικού μας στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ναυτικές βάσεις του Άκσαζ και της Μερσίνης θα ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές. Με τις νέες αυτές δυνατότητες, με την εγκατάσταση των πλοίων στη βάση της Μερσίνης, σχεδιάζεται η ενίσχυση της μόνιμης παρουσίας του Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ