Κοσμος

Θάνατος και καταστροφή στην Αβάνα - Στους 30 οι νεκροί μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο (βίντεο)

Ανάμεσα στα θύματα και μια έγκυος γυναίκα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Αβάνα οι νεκροί από την έκρηξη στην Αβάνα έφθασαν τους 30. Εικόνες καταστροφής από το ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Κούβας.

Στην Αβάνα στους 30 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Saratoga στην πρωτεύουσα της Κούβας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022 το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της νησιωτικής χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά 84 άνθρωποι, εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία οι 24.

Από τους 30 νεκρούς, οι 16 ήταν άνδρες. Από τις 14 γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, η μία ήταν έγκυος. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις έφηβοι και παιδιά. Ο θόρυβος από την ισχυρή έκρηξη ήταν εκκωφαντικός. Το ωστικό κύμα προκάλεσε καταστροφές σε μεγάλη απόσταση. Οι πρώτες εικόνες από την Αβάνα παρέπεμπαν σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Μάχη με τον χρόνο στην Αβάνα για να βρεθούν επιζώντες στο ξενοδοχείο 

Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια του εμβληματικού ξενοδοχείου στην Αβάνα, το οποίο ήταν κλειστό για συντήρηση και ετοιμαζόταν να επαναλειτουργήσει στις 10 Μαΐου.

Οι αρχές εικάζουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου, καθώς εκείνη τη στιγμή το ξενοδοχείο Saratoga ανεφοδιαζόταν από ένα βυτιοφόρο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το Saratoga είναι γνωστό επειδή τα τελευταία χρόνια είχε φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, όπως τον Μικ Τζάγκερ, την Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα. Χτίστηκε το 1880 για να στεγάσει καταστήματα και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1933.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις