Κοσμος

Ουκρανία: Αρνούνται να παραδοθούν οι Ουκρανοί στο εργοστάσιο Αζόφσταλ

«Θα πολεμάμε για όσο είμαστε ζωντανοί» δηλώνουν από τη Μαριούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμός στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη
Βομβαρδισμός στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη © EPA/ALESSANDRO GUERRA

Στο εργοστάσιο Αζόφσταλ της Μαριούπολης οι Ουκρανοί μαχητές αρνούνται να παραδοθούν στους Ρώσους και δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν.

Στη Μαριούπολη στο εργοστάσιο Αζόφσταλ οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές παραμένουν στις θέσεις τους και δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν παρά να σταματήσουν να πολεμούν τους Ρώσους.

Η χαλυβουργία Azovstal είναι το τελευταίο «οχυρό» στη Μαριούπολη, την πόλη - κλειδί στη νότια Ουκρανία μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, η οποία έχει ισοπεδωθεί από τους Ρώσους στο μεγαλύτερο τμήμα της.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για όσο είμαστε ζωντανοί προκειμένου να απωθήσουμε τους Ρώσους κατακτητές» ξεκαθάρισε ο Σβιάτοσλαβ Παλάμαρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σφοδρούς βομβαρδισμούς». Ο Ουκρανός μαχητής απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην εκκένωση των τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών από το εργοστάσιο στη Μαριούπολη.

«Η παράδοση δεν είναι επιλογή για μας. Εξάλλου, οι πιθανότητες να βγούμε ζωντανοί, αν παραδοθούμε, είναι μηδενικές» ξεκαθάρισαν, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν ακόμα δεκάδες άμαχοι στα υπόγεια των εγκαταστάσεων σε αυτήν τη χαλυβουργία που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Пресконференція захисників Маріуполя з заблокованої росіянами «Азовсталі»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ