Κοσμος

«Καταστράφηκα» είπε ο Ολάντ για τις αποκαλύψεις της Τριερβελέρ

«Δεν συμπαθεί τους φτωχούς, τους αποκαλεί ξεδοντιάρηδες»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Γαλλία κινείται στο ρυθμό των αποκαλύψεων της πρώην συντρόφου του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ Βαλερί Τριερβελέρ. Οι αποκαλύψεις της Τριερβελέρ βάζουν στο «μάτι του κυκλώνα» τον Ολάντ, που σύμφωνα με τη «Le Parisien» όταν διάβασε τα σημερινά σχετικά δημοσιεύματα από το βιβλίο «Ευχαριστώ για τη Στιγμή», έγραψε σε φίλη του –μέσω sms– «καταστράφηκα».

Μεταξύ άλλων η Τριερβελέρ γράφει για τον Ολάντ:

Λίγο πριν μεταβούν σε επίσημο δείπνο ο πρόεδρος τη ρωτάει: «Χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να γίνεις τόσο όμορφη;». «Ναι, αρκετό» απαντά η Τριερβελέρ, και ακούει το σχόλιο: «Καταλαβαίνω, αλλά δεν σου ζητάμε δα και τίποτα άλλο...».

Μετά την αποκάλυψη της σχέσης με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ…

«Η είδηση βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Δεν μπορώ να το αντέξω. Τρέχω στο μπάνιο και αρπάζω τα υπνωτικά. Ο Φρανσουά τρέχει στο κατόπι μου και προσπαθεί να μου πάρει τα χάπια από τα χέρια. Η τσάντα σκίζεται. Μαζεύω όσα χάπια μπορώ από τα πάτωμα και τα καταπίνω. Θέλω να ξεφύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου».

«Δεν συμπαθεί τους φτωχούς»

«Στην αρχή της σχέσης μας μου είχε εμφανισθεί ως άνθρωπος που δεν αγαπά τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος δεν συμπαθεί τους φτωχούς. Αυτός, ο δήθεν Αριστερός, συνηθίζει να αποκαλεί τους φτωχούς: “αυτοί οι ξεδοντιάρηδες”, εκφράζοντας την υπερηφάνειά του για το χιούμορ που επιδεικνύει».