Κοσμος

Αυστραλία: Η κόρη του Τζον Κένεντι είναι η νέα επικεφαλής στην αμερικανική πρεσβεία

Ο πατέρας της δολοφονήθηκε στο Ντάλας - Ήταν ο 35ος Αμερικανός πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του Τζον Κένεντι, είναι επίσημα η νέα επικεφαλής στην αμερικανική πρεσβεία στην Αυστραλία. Ο διορισμός της επικυρώθηκε από τη Γερουσία.

H Γερουσία επικύρωσε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 τον διορισμό της Καρολάιν Κένεντι, που υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και είναι κόρη του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αυστραλία, σημαντικού συμμάχου της Ουάσινγκτον στην περιοχή του Νότιου Ειρηνικού.

Η 64χρονη Κένεντι είναι συγγραφέας και δικηγόρος. Ο πατέρας της ήταν ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1961 μέχρι τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963.

Η ίδια υπηρέτησε προηγούμενα στη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ιαπωνία από το 2013 ως το 2017, υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η Κένεντι θα φτάσει στην Καμπέρα σε μία περίοδο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, στο πλαίσιο αντίδρασης στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, αλλά και της κλιμακούμενα επιθετικής συμπεριφοράς του Πεκίνου στην Ασία, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Όπως και η Ιαπωνία, έτσι και η Αυστραλία είναι μέλος της ομάδας χωρών του τετραμερούς διαλόγου ασφάλειας (Quad group) μαζί με τις ΗΠΑ και την Ινδία, στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας με την Ουάσινγκτον.

Ποιον διαδέχεται η κόρη του Κένεντι στην αμερικανική πρεσβεία

Η Κένεντι διαδέχεται τον Άρθουρ Κουλβαχάους, που άφησε τη θέση στις αρχές του 2021, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.

Η Καρολάιν Κένεντι ήταν μία από αρκετούς υποψηφίους, ο διορισμός των οποίων επικυρώθηκε χθες διά βοής. Μεταξύ αυτών, ο Μάρκ Νάθανστον για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ο Τζον Νκεγκάνσονγκ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του HIV-AIDS παγκοσμίως, η Μαίρη Κέι Λος Κάρλσον ως πρεσβευτής στις Φιλιππίνες, αλλά και ο Φιλίπ Γκόλντμπεργκ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις