Κοσμος

Ουκρανία: Σκοτώθηκε το «φάντασμα» του Κιέβου - Ο πιλότος που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη

Ποιος ήταν ο επισμηναγός Στέπαν Ταραμπάλκα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ουκρανία το «φάντασμα» του Κιέβου, ο επισμηναγός Στέπαν Ταραμπάλκα, πέθανε σε μάχη με τους Ρώσους. Ήταν ο πιλότος που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη.

Το φάντασμα του Κιέβου, ο επισμηναγός Στέπαν Ταραμπάλκα, πέθανε την ώρα της μάχης, σύμφωνα με δημοσίευμα στους «Times». Ο 29χρονος πιλότος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στους αιθέρες της Ουκρανίας, καθώς φέρεται να κατέρριψε τουλάχιστον 40 ρωσικά αεροσκάφη.

Το δημοσίευμα τοποθετεί τον θάνατο του Ουκρανού πιλότου στις 19 Μαρτίου 2022. Το Κίεβο επιβεβαίωσε την είδηση την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Μόνο την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ο επισμηναγός Στέπαν Ταραμπάλκα κατέρριψε έξι ρωσικά μαχητικά, αποκτώντας το προσωνύμιο «φάντασμα του Κιέβου». Ο 29χρονος πιλότος είχε γεννηθεί στο χωριό Korolivka στη δυτική Ουκρανία.

Θλίψη για το «φάντασμα» του Κιέβου που πέθανε στην Ουκρανία

Ουκρανοί πολίτες εμφανίζονται συντετριμμένοι με την απώλεια του πιλότου μέσα από αναρτήσεις τους στα social media. Τον χαρακτηρίζουν «άσσο της Πολεμικής Αεροπορίας, που κυριαρχούσε στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και είχε γίνει εφιάλτης για τους Ρώσους». 

Για την Ουκρανία ο επισμηναγός Στέπαν Ταραμπάλκα θεωρείται ήρωας πολέμου. «Εκεί ψηλά στον ουρανό, ο Στεπάν δεν θα πολεμά πλέον τον εχθρό, μόνο θα ανυπομονεί για τη νίκη των Ουκρανών» αναφέρει μια από τις αναρτήσεις στο Facebook.

Το κράνος και τα γυαλιά του αναμένεται να πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Το «φάντασμα» του Κιέβου τιμήθηκε μετά θάνατον με το κορυφαίο μετάλλιο της χώρας για τη γενναιότητα που επέδειξε στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις