Κοσμος

WSJ: Κάμφθηκαν οι εντάσεις της Γερμανίας - Έρχεται εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Στο τέλος του Μαΐου στη Σύνοδο Κορυφής οι ανακοινώσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κυβέρνηση της Γερμανίας φέρεται να ήρε τις ενστάσεις που είχε στο εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Επιβεβαιώνοντας χθεσινά δημοσιεύματα η κυβέρνηση της Γερμανίας φέρεται να ήρε τις ενστάσεις που είχε στο εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία,

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την οριστική διακοπή προμήθειας ρωσικού πετρελαίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει πως δεν έχει οριστεί ημερομηνία έναρξης του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά αυτή αναμένεται να γίνει άμεσα.

Σημειώνεται πως στο τέλος του Μαΐου είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί η στάση της Ένωσης προς την ενεργειακή εξάρτηση που έχει από τη Ρωσία.

Εξάλλου το Bloomberg χθες ανέφερε ότι «το Βερολίνο προτιμά το σταδιακό και ελεγχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, από τις άλλες επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, όπως το όριο των τιμών και οι μηχανισμοί παρακράτησης των εσόδων της Ρωσίας».

Η Γερμανία επιμένει στη μεταβατική περίοδο, ώστε να «απορροφηθούν» οι παρενέργειες από τη διακοπή στην αγορά ρωσικού πετρελαίου και να μην υπάρξει ένα ντόμινο στην οικονομία της, ακριβώς λόγω του υψηλού βαθμού εξάρτησης που έχει η γερμανική οικονομία από τις ρωσικές πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ