Κοσμος

Πέταξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά στο Παρίσι (βίντεο)

Πώς αντέδρασε ο Γάλλος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε επίθεση με ντομάτες σε υπαίθρια αγορά στο Παρίσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε επίθεση με ντομάτες σε υπαίθρια αγορά στο Παρίσι © EPA/BENOIT TESSIER

Ντομάτες στον Εμανουέλ Μακρόν πέταξαν σε υπαίθρια αγορά στο Παρίσι. Το βίντεο από την επίθεση στη λαϊκή. Ομπρέλα μπροστά στον Γάλλο πρόεδρο άνοιξε η ασφάλεια.

Με τις ντομάτες υποδέχτηκαν τον Εμανουέλ Μακρόν στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη νίκη του στις γαλλικές εκλογές. Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος νίκησε τη Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών και εξασφάλισε δεύτερη θητεία για 5 χρόνια στο Ελιζέ, πήγε σε λαϊκή αγορά στο Παρίσι σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου 2022.

Η υπαίθρια αγορά βρίσκεται στην κοινότητα Σερζί (Cergy) στο πυκνοκατοικημένο προάστιο Βαλ-ντ' Ουάζ, στα βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Την ώρα που βρισκόταν εκεί, του πέταξαν ντοματίνια τσέρι. Άμεσα τα μέλη ασφαλείας του Μακρόν άνοιξαν μια ομπρέλα για να προστατεύσουν τον Γάλλο πρόεδρο.

Επίθεση στον Μακρόν με ντομάτες στο Παρίσι - Το βίντεο από τη λαϊκή αγορά

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ακούγεται ο Εμανουέλ Μακρόν να λέει «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», την ώρα που οι άνδρες ασφαλείας του τον απομακρύνουν από τη λαϊκή αγορά στο Παρίσι, όπου δέχτηκε την επίθεση με τις ντομάτες.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 στη γαλλική πόλη Λυών ένα αυγό είχε βρει τον Μακρόν στον λαιμό. Ο άνδρας που το πέταξε στον Γάλλο πρόεδρο, συνελήφθη.

Ενωτικός ξανά ο Εμανουέλ Μακρόν - Το μήνυμά του από τη λαϊκή αγορά στο Παρίσι

Με εξαίρεση το συγκεκριμένο συμβάν, το κλίμα για τον Μακρόν ήταν καλό, με την υποδοχή από τους πολίτες να είναι «θερμή». Ο Γάλλος πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, κάνοντας και ένα σχόλιο για τη μεγάλη αποχή στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία στη συγκεκριμένη περιοχή του Παρισιού (πάνω από 1 στους 3 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα)

«Υπάρχει ένα είδος απόστασης από τα πολιτικά πράγματα, γιατί οι πολίτες εδώ πιστεύουν πως τα πράγματα δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα. Έχουν ένα αίσθημα εγκατάλειψης. Επισκέπτομαι αυτήν την περιοχή, θέλοντας να συμβολίσω τις πρώτες ώρες της δεύτερης θητείας μου. Το να είμαι εδώ σημαίνει ότι θέλω να είμαι παρών σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας, θέλω να δώσω τα μέσα ώστε να πετύχουμε και να προχωρήσουμε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλείψουμε αυτή την απόσταση» ανέφερε σε δήλωσή του ο επανεκλεγείς πρόεδρος.

Ο Μακρόν χαιρετά τον κόσμο σε υπαίθρια αγορά στην κοινότητα Σερζί του Παρισιού
© EPA/BENOIT TESSIER

Και πρόσθεσε: «Αυτή η περιοδεία αποδεικνύει την θέληση του προέδρου της Δημοκρατίας από το 2017 να βρίσκεται κοντά στον κόσμο, να έρχεται σε επαφή με τους πολίτες, να ανταλλάσσει απόψεις, να ακούει τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους» ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Θερμή υποδοχή στον Μακρόν από πολίτες σε λαϊκή αγορά του Παρισιού
© EPA/BENOIT TESSIER

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Μακρόν κατηγορήθηκε από το επιτελείο της Λεπέν ότι είναι ένας «απόμακρος πρόεδρος» που αδιαφορεί για τις «ανησυχίες και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών». Σημειώνεται ότι μετά τη νίκη του στις γαλλικές εκλογές ο Μακρόν έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας: «Από σήμερα είμαι ο πρόεδρος όλων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ