- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εκλογές στη Γαλλία: Στο 28% αναμένεται να φθάσει η αποχή
Η συμμετοχή των Γάλλων εμφανίζεται μειωμένη
Εκλογές στη Γαλλία: Στο 28% η εκτίμηση της αποχής. Τα στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής.
Στο 28% αναμένεται να φθάσει η αποχή στο τέλος της ψηφοφορίας στην Γαλλία σύμφωνα με εκτίμηση γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού.
Αν οι εκτιμήσεις αυτές επαληθευτούν θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής των τελευταίων δεκαετιών. Η συμμετοχή των Γάλλων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εμφανίζεται μειωμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Με βάση τα στοιχεία αυτά η συμμετοχή ήταν στο 63,23%, στις 17.00 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας), σχετικά μειωμένη σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2017 και του 2012.
France, Presidential run-off election today:
— Europe Elects (@EuropeElects) April 24, 2022
Projected final turnout (by pollster)
ELABE: 72%
Ifop: 72%
Harris Interactive: 72%
Ipsos: 72%
2017 election: 74.6%
#presidentielles2022 #France #Elections2022 #FrenchElection
France, presidential run-off election today:
— Europe Elects (@EuropeElects) April 24, 2022
Today’s turnout, as of 5 PM, is higher in rural departments than in urban departments.
It is highest in Aveyron with 71% and lowest in Seine-Saint-Denis with 45%. #Election2022 pic.twitter.com/CKDgmHVU2J
Στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, την ίδια ώρα η συμμετοχή ανερχόταν στο 65,30%. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή φέτος η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι μικρότερη.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), όταν και αναμένονται οι πρώτες προβλέψεις για το αποτέλεσμα.
Γαλλικές εκλογές: Πώς ερμηνεύεται η αποχή
Η αυξημένη αποχή μπορεί να ερμηνευτεί ως απροθυμία των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο ψήφισαν υποψήφιους που αποκλείστηκαν, να ακολουθήσουν τις προτροπές τους και να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο.
Οι περισσότεροι από τους αποκλεισμένους υποψήφιους λίγο - πολύ τάχθηκαν υπέρ του Μακρόν, οι ακροδεξιοί υπέρ της Λεπέν, ενώ από την αριστερά ο Μελανσόν δήλωσε «καμία ψήφο στην Λεπέν» χωρίς ωστόσο να προτείνει τον Μακρόν.
Μια άλλη εξήγηση που επίσης μπορεί να υπάρξει για την αύξηση της αποχής είναι ότι αυτή η εβδομάδα στη Γαλλία ήταν εβδομάδα σχολικών διακοπών και πολλοί Γάλλοι έχουν αναχωρήσει από τους τόπους κατοικίας τους. Τέλος πολλές γαλλόφωνες εφημερίδες εκτός Γαλλίας άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα εκτιμήσεις αποτελεσμάτων εκλογών που έγιναν χθες σε χώρες της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά στις υπερπόντιες γαλλικές περιοχές εμφανίζεται να προηγείται σημαντικά η Λεπέν, ενώ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Λατινική Αμερική εμφανίζεται να προηγείται σημαντικά ο Μακρόν. Τα επίσημα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα θα δημοσιοποιηθούν στις 21.00 ώρα Ελλάδας, αφού ο γαλλικός εκλογικός νόμος απαγορεύει την ανακοίνωση οποιουδήποτε αποτελέσματος πριν από το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.