Κοσμος

Drone «φαντάσματα» έστειλαν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ (βίντεο)

Η «ομπρέλα» προστασίας γύρω από το Κίεβο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμερικανικά drone «φαντάσματα» έχουν αναπτυχθεί στο Κίεβο. Η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία και η ανακοίνωση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Drone, με την κωδική ονομασία «φαντάσματα», αναπτύχθηκαν ταχύτατα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στο Κίεβο, καθώς μαίνεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο, τα drone «φαντάσματα» έχουν ανάλογες δυνατότητες με τα οπλισμένα «Switchblade» UAV που ήδη χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό.

Πρόκειται για ένα μέρος από τον νέο αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Ουκρανία, συνολικής αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αναπτύχθηκαν ταχύτατα από την Πολεμική Αεροπορία ανταποκρινόμενη ειδικά στις ανάγκες της Ουκρανίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, ο οποίος μαζί με Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Καμάλα Χάρις και άλλους 26 Αμερικανούς, είναι ανεπιθύμητος στη Ρωσία.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε νωρίτερα σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 ότι τουλάχιστον 121 drones του συγκεκριμένου τύπου (Phoenix Ghost Tactical Unmanned Aerial Systems) θα σταλούν στην Ουκρανία στο πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού πακέτου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις