- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεπιθύμητοι στη Ρωσία Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Καμάλα Χάρις
Η Μόσχα απαγορεύει την είσοδο σε 29 Αμερικανούς
Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Καμάλα Χάρις δεν μπορούν να μπουν στη Ρωσία. Οι νέες κυρώσεις από τη Μόσχα στις ΗΠΑ. Στο στόχαστρο πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς πολιτικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες των ΜΜΕ και επιχειρηματίες στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετούνται από το μέτρο αυτό, τον κατάλογο των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται ο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού Meta (σ.σ. πρώην Facebook) Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.
Επιπλέον, στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων βρίσκονται η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. «Σε αυτά τα πρόσωπα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία επ’ αόριστον», επισημαίνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση.
Νέα οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποδεσμεύσουν μια επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν την Ουκρανία, ένα ποσό που θα προστεθεί σε εκείνο (ύψους επίσης 500 εκατομμυρίων δολαρίων) που αποδέσμευσε τον Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ, κατά τη διάρκεια μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης στην Ουάσιγκτον. Αυτή η οικονομική βοήθεια αναμένεται να επιτρέψει στην Ουκρανία να διατηρήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, κατανέμοντας, ιδίως, τους μισθούς και τις συντάξεις και να αποφύγει μια επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Θα πρέπει, πάντως, να εγκριθεί από το Κογκρέσο, προτού εκταμιευθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μπροστά στις επείγουσες ανάγκες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.