Κοσμος

Ανεπιθύμητοι στη Ρωσία Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Καμάλα Χάρις

Η Μόσχα απαγορεύει την είσοδο σε 29 Αμερικανούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι ρωσικές κυρώσεις στοχεύουν Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Καμάλα Χάρις
Οι ρωσικές κυρώσεις στοχεύουν Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Καμάλα Χάρις © EPA/POOL

Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Καμάλα Χάρις δεν μπορούν να μπουν στη Ρωσία. Οι νέες κυρώσεις από τη Μόσχα στις ΗΠΑ. Στο στόχαστρο πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς πολιτικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες των ΜΜΕ και επιχειρηματίες στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετούνται από το μέτρο αυτό, τον κατάλογο των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται ο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού Meta (σ.σ. πρώην Facebook) Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων βρίσκονται η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. «Σε αυτά τα πρόσωπα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία επ’ αόριστον», επισημαίνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση.

Νέα οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποδεσμεύσουν μια επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν την Ουκρανία, ένα ποσό που θα προστεθεί σε εκείνο (ύψους επίσης 500 εκατομμυρίων δολαρίων) που αποδέσμευσε τον Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ, κατά τη διάρκεια μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης στην Ουάσιγκτον. Αυτή η οικονομική βοήθεια αναμένεται να επιτρέψει στην Ουκρανία να διατηρήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, κατανέμοντας, ιδίως, τους μισθούς και τις συντάξεις και να αποφύγει μια επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Θα πρέπει, πάντως, να εγκριθεί από το Κογκρέσο, προτού εκταμιευθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μπροστά στις επείγουσες ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ