Κοσμος

Ρωσία: Οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης «Βίχοντ» έφυγαν από τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία

«Αναγκαστήκαμε να μετεγκατασταθούμε στο εξωτερικό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση «Βίχοντ» στη Ρωσία χαρακτηρίζεται «ξένος πράκτορας» από τη Μόσχα
H ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση «Βίχοντ» στη Ρωσία χαρακτηρίζεται «ξένος πράκτορας» από τη Μόσχα © Pixabay

Οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης «Βίχοντ» έφυγαν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα τη χαρακτηρίζει «ξένο πράκτορα»

Όλοι οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ ομάδας πρωτοβουλίας «Βίχοντ» η οποία χαρακτηρίστηκε από τις ρωσικές αρχές ΜΚΟ «ξένος πράκτορας», εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe.

«Αναγκαστήκαμε να μετεγκατασταθούμε στο εξωτερικό και να μην αναφέρουμε την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε για λόγους ασφαλείας των συνεργατών μας». Με το που άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορούσε ως οργάνωση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της «Βίχοντ» Αλεξάντρ Βαρόνοφ.

«Δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την ασφάλεια της διοίκησης μας σε περίπτωση που παραμείνει εδώ (στην Ρωσία-σ.σ) και για όλους αυτούς τους λόγους ασφαλείας, τις ενισχυόμενες διώξεις και της λογοκρισίας πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς με τη συνείδησή μας, ακόμη και αν μιλάμε για κάποια πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιους συμβιβασμούς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε» ξεκαθάρισε.

Η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση «Βίχοντ» συνεχίζει τη δράση της εκτός Ρωσίας

«Επιλέξαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το εξωτερικό, για να είμαστε έντιμοι με τους εαυτούς μας και με τους αποδέκτες μας και για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό στην σημασία του οποίου πιστεύουμε» πρόσθεσε ο Βαρόνοφ.

Η οργάνωση «Βίχοντ» ανακοίνωσε ότι η μετεγκατάσταση της την δίνει την δυνατότητα να μετεξελιχθεί από περιφερειακή σε διεθνή οργάνωση. Παράλληλα η ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθεί να παρέχει ψυχολογική και νομική υποστήριξη, ενώ οι δικηγόροι της θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πελατών του στα δικαστήρια και στους κρατικούς φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.