- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: «Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία» (βίντεο)
Πιεσμένη από τις στρατιωτικές της αποτυχίες
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποκλείει η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, καθώς χάνει τις μάχες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι «όλος ο κόσμος» πρέπει να «ανησυχεί» για τον κίνδυνο ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, πιεσμένος από τις στρατιωτικές του αποτυχίες στην Ουκρανία να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου, απηχώντας την προειδοποίηση του επικεφαλής της CIA.
Ερωτηθείς από το CNN εάν συμμερίζεται αυτή την ανησυχία, ο Ζελένσκι απάντησε: «Όχι μόνο εγώ, νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν».
Εξήγησε ότι αυτή η ανησυχία σχετίζεται με τα «πυρηνικά όπλα» ή «χημικά όπλα». «Μπορούν να το κάνουν γιατί για αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν αξίζουν τίποτα» τόνισε σε αυτήν τη συνέντευξη στο CNN, που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο να αναρτά ένα απόσπασμα αυτής.
«Ας μην ανησυχούμε, ας είμαστε προετοιμασμένοι» πρόσθεσε. «Αλλά αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά την Ουκρανία», αφορά «ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ακόμη.
Η CIA δεν αποκλείει η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
Οι στρατιωτικές ήττες που υφίσταται ο στρατός της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν τον Πούτιν να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου ή πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος στη χώρα αυτή, είχε δηλώσει χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.
«Δεδομένου ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Πούτιν και η ρωσική ηγεσία να βυθιστούν στην απελπισία, λαμβανομένων υπόψη των ηττών που υπέστησαν έως τώρα από στρατιωτική άποψη, κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ελαφρά την απειλή της ενδεχόμενης καταφυγής σε τακτικά πυρηνικά όπλα, ή (πυρηνικά όπλα) μικρής ισχύος» είπε ο Μπερνς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ατλάντα.
Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει πως έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας, αλλά «δεν έχουμε δει στ' αλήθεια απτές ενδείξεις όπως ανάπτυξη (πυρηνικών όπλων) ή άλλα στρατιωτικά μέτρα που θα μπορούσαν να μεγεθύνουν τις ανησυχίες μας» γνωστοποίησε ακόμη ο επικεφαλής της CIA.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.