Κοσμος

Steinway: H πιο διάσημη, ίσως, εταιρεία κατασκευής πιάνων μπαίνει στην Wall Street

Μετρά ιστορία 169 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετά από 169 χρόνια ζωής, η εταιρεία κατασκευής πιάνων Steinway εισέρχεται στο χρηματιστήριο μέσω IPO
Πιάνο της εταιρείας Steinway © ΕPA Pool

Steinway Musical Instruments: Μπαίνει στο χρηματιστήριο η κατασκευάστρια πιάνων με ιστορία 169 ετών

Στο χρηματιστήριο μπαίνει η Steinway, η εταιρεία κατασκευής πιάνων που μετρά μία ιστορία 169 ετών και ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη από έναν Γερμανό μετανάστη.  Η εταιρεία σχεδιάζει να πωλήσει μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκη, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ. 

Η επενδυτική εταιρεία Paulson & Co. που συστήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον, αγόρασε την εταιρεία κατασκευής πιάνων το 2013 την οποία ίδρυσε ο Χένρι Ενγκλχαρντ Στεινγουέι σε μια σοφίτα του Μανχάταν το 1853. Τα εργοστάσιά της βρίσκονται στην Αστόρια των ΗΠΑ και στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οι τιμές του πιάνου με ουρά κυμαίνονται από 60.000 έως 340.000 δολάρια, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

Τα έσοδα από τη δημόσια εγγραφή θα διατεθούν σε μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Πόλσον, ο οποίος θα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας μετά την εισαγωγή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

«Πολλοί σπουδαίοι της μουσικής έχουν υποστηρίξει την ποιότητα των οργάνων μας και χρησιμοποιούν προσωπικά τα όργανά μας στις πιο λαμπερές σκηνές», ανέφερε η εταιρεία στο ενημερωτικό δελτίο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε την ΑthensVoice κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ