Κοσμος

Βόρεια Κορέα: Διαμέρισμα στην «εθνική» παρουσιάστρια χάρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν (βίντεο)

Πώς αντέδρασε η Ρι Τσουν Χι - Τα πρώτα της λόγια

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Βόρεια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν χάρισε διαμέρισμα στην εθνική τηλεπαρουσιάστρια Ρι Τσουν Χι σε νεόδμητο συγκρότημα κατοικιών στην Πιονγκγιάνγκ.

Στη Βόρεια Κορέα η εθνική τηλεπαρουσιάστρια απέκτησε δωρεάν ένα διαμέρισμα. Η Ρι Τσουν Χι, εδώ και 50 χρόνια, παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων στη Βόρεια Κορέα, αποθεώνοντας τη δυναστεία των Κιμ και φυσικά του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κρατικά ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν τη Ρι Τσουν Χι και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκονται έξω από συγκρότημα κατοικιών στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων ολοκληρώθηκε με αφορμή τη σημερινή επέτειο για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν. Εκτός από την εθνική παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας, δωρεάν διαμέρισμα θα αποκτήσουν «άνθρωποι που συνέβαλαν στην ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας», όπως έγινε γνωστό.

Τι είπε η εθνική τηλεπαρουσιάστρια στον Κιμ Γιονγκ Ουν για το διαμέρισμα που της χάρισε

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η εθνική τηλεπαρουσιάστρια δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Στα πρώτα της λόγια η Ρι Τσουν Χι είπε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι το διαμέρισμα που της χάρισε, μοιάζει με «μέγαρο», ξεκαθαρίζοντας ότι η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλο το βράδυ, κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη».

Από τη μεριά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη χαρακτήρισε «θησαυρό» για τη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας ότι προσφέρει τις υπηρεσίες της «από την παιδική ηλικία της».

H Ri Chun-hui είναι η «εθνική» παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας εδώ και δεκαετίες © EPA/KIM HEE-CHUL

Ρι Τσουν Χι: Ποια είναι η εθνική παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας

Η Ρι Τσουν Χι είναι 79 ετών σήμερα. Στο δελτίο ειδήσεων εμφανιζόταν σχεδόν πάντα με ένα ροζ φόρεμα Hanbok και φρόντιζε να ασκεί δριμεία κριτική στη Δύση, αποθεώνοντας την εκάστοτε ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Η εθνική τηλεπαρουσιάστρια έχει ανακοινώσει τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της χώρας. Αυτή ήταν που ανακοίνωσε τον θάνατο του Κιμ Ιλ Σουνγκ, το 1994, «ιδρυτή και πατέρα του έθνους», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει. Επίσης, η Ρι Τσουν Χι ήταν εκείνη που ανακοίνωσε την πρώτη δοκιμή ατομικής βόμβας στη Βόρεια Κορέα το 2006, όπως και τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, το 2011, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις