Κοσμος

Ουκρανία: Στην Μπούκα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

«Τόπος εγκλήματος η Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Στην Μπούκα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Ουκρανία: Στην Μπούκα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου © EPA/OLEG PETRASYUK

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Μπούκα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Στην Μπούκα έφτασε σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, ο Βρετανός Καρίμ Καν, και αφού αντίκρισε τις εφιαλτικές εικόνες και άκουσε τις περιγραφές των τοπικών Αρχών, χαρακτήρισε την Ουκρανία «τόπο εγκλήματος».

«Η Ουκρανία είναι ένας τόπος εγκλήματος. Είμαστε εδώ επειδή μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι διαπράττονται εγκλήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Οφείλουμε να διαπεράσουμε την ομίχλη του πολέμου για να φθάσουμε στην αλήθεια», δήλωσε ο εισαγγελέας στη διάρκεια επίσκεψής του σε αυτή την πόλη, όπου εκατοντάδες άμαχοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, βρέθηκαν νεκροί μετά την αποχώρηση των Ρώσων που την είχαν καταλάβει.

Ουκρανία: Ο δήμαρχος της Μπούκα δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 403 σοροί

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Μπούκα, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν βρει μέχρι στιγμής 403 σορούς ανθρώπων που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της κατοχής τους στην περιοχή, αλλά ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Ο Ανατόλι Φεντορούκ πρόσθεσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τους κατοίκους να επιστρέψουν στην πόλη, μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων τον περασμένο μήνα.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει άμεσα τις δηλώσεις του Φεντορούκ αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούκα.

Το Reuters είχε δει ως μάρτυρας τις σορούς πέντε θυμάτων στην Μπούκα που είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές ποιος φέρει την ευθύνη για τον θάνατό τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ