Κοσμος

Ουκρανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της βοήθειας

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της βοήθειας
Ουκρανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της βοήθειας © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ουκρανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, και ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, συζήτησαν σήμερα για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και για την ανάγκη να τερματιστεί η εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη επίσπευσης της βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατιωτικής και της οικονομικής στήριξης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για άλλη μια ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

«Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν και να τερματίσουν αποφασιστικά την εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας», συμπλήρωσε.

Ουκρανία - Πούτιν: Το οικονομικό «blitzkrieg» της Δύσης απέτυχε

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας λειτουργεί καλά και το οικονομικό «blitzkrieg» (κεραυνοβόλος πόλεμος –σ.σ. )της Δύσης απέτυχε.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο κίνδυνος της υπονόμευσης από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ενδέχεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» στην ρωσική Άπω Ανατολή, και αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης, ο Πούτιν είπε ότι ελπίζει πως στη Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ