Κοσμος

Tζέφρι Πάιατ: Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στη Δύση

Με αφορμή το ενδεχόμενο πώλησης F-16

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (Φωτό Αρχείου) © EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (Φωτό Αρχείου) © EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στο έγγραφο του Στειτ Ντιπάρτμεντ που καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να παραμείνει η Τουρκία προσηλωμένη στη Δύση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξαιρετικές και διαρκώς εξελισσόμενες ελληνοαμερικανικές στρατιωτικές σχέσεις.

Ο Τζέφρι Πάιατ ανέφερε: «Το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να παραμείνει η Τουρκία στη Δύση , όπως και η Ελλάδα. Η στρατιωτική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα για τα F-35. Εμβαθύνουμε διαρκώς τις σχέσεις μας και τον στρατηγικό μας διάλογο. Εστιάζω στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που είναι καλύτερες από ποτέ και στην αμερικανική παρουσία στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και τον Βόλο. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η σχέση θα επεκταθεί και θα ενδυναμωθεί. Το διαπιστώσατε αυτό και από τη σημερινή άσκηση. Υπάρχουν παρά πολλά που κάνουμε πλέον μαζί στρατιωτικά , σε σχέση και με όσα γίνονταν όταν έφτασα στην Ελλάδα πριν από 6 χρόνια. Η σχέση μας θα ενδυναμώσει γιατί βασίζεται στα κοινά μας συμφέροντα και στις κοινές δημοκρατικές μας αξίες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ