Κοσμος

Σανγκάη: Νεκρή πόλη με 25 εκατομμύρια ανθρώπους σε lockdown

Αντιδράσεις για τον χωρισμό παιδιών από τους γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown στη Σαγκάη: Οι γονείς θα μπορούν να μένουν με τα παιδιά τους, αλλά με αίτηση
Κίνα (Φωτογραφία Αρχείου) © ΕPA Pool

25 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται απομονωμένοι στο σπίτι τους στην Σανγκάη της Κίνας και η μόνη έξοδος που τους επιτρέπεται είναι για να κάνουν τεστ.

Σήμερα 25 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται απομονωμένοι στο σπίτι τους και η μόνη έξοδος που τους επιτρέπεται είναι για να κάνουν τεστ. Στην πόλη, επίσης, έχουν καταφθάσει 38.000 υγειονομικοί από την υπόλοιπη χώρα, όπως και 2.000 νοσηλευτές του στρατού για να συμβάλουν στις αυξημένες ανάγκες.

Η Σανγκάη ανέφερε 17.077 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με την προσέγγιση μηδενικού Covid της Κίνας, η πόλη απαιτεί από όλους όσοι είναι θετικοί να παραμένουν σε καθορισμένες τοποθεσίες για έλεγχο, μαζί με τις στενές επαφές τους.

Τα τελευταία κρούσματα ανεβάζουν το σύνολο στη Σανγκάη σε περίπου 90.000 σε ένα ξέσπασμα που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι στο ξέσπασμα που προκλήθηκε από την παραλλαγή Omicron BA.2, η οποία είναι πολύ πιο μολυσματική αλλά και λιγότερο θανατηφόρα από το προηγούμενο στέλεχος Delta. Δύο θάνατοι αναφέρθηκαν σε ένα άλλο συνεχιζόμενο ξέσπασμα στην επαρχία Τζιλίν στα βορειοανατολικά της Κίνας. 

Η ενίσχυση των περιορισμών ωστόσο, ίσως για πρώτη φορά, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Σανγκάης που ανοικτά διαμαρτύρονται για την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης των κρατικών φορέων. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της «νεκρής πόλης» έχουν καταγραφεί και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο. Σε ένα από αυτά, οι κάτοικοι ενός οικιστικού συγκροτήματος φωνάζουν «Θέλουμε να φάμε, θέλουμε να πάμε στη δουλειά μας. Εχουμε δικαίωμα να μάθουμε τι συμβαίνει». 

Επιπρόσθετα μετά τις αντιδράσεις, η πόλη θα επιτρέπει σε ορισμένους γονείς να μείνουν με παιδιά τους που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19, κάνοντας μια εξαίρεση στην πολιτική απομόνωσης οποιουδήποτε που βγαίνει θετικός.

Οι γονείς πρέπει να φορούν μάσκες, να δειπνούν σε διαφορετική ώρα από τα παιδιά τους, να αποφεύγουν να μοιράζονται αντικείμενα μαζί τους και να ακολουθούν αυστηρά όλους τους κανονισμούς, δήλωσε ο Wu Qianyu της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης. Δεν όρισε τι χαρακτηρίζεται ως «ειδικές ανάγκες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ