Κοσμος

Η Amazon ανακοίνωσε το αντίπαλο δέος των δορυφόρων της Starlink

Ο «διαστημικός πόλεμος» μεταξύ Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος καλά κρατεί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Amazon προγραμματίζει για την επόμενη πενταετία 83 εκτοξεύσεις πυραύλων για να θέσει σε τροχιά τους πρώτους δορυφόρους του Project Kuiper.

Μετά τις επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα, η Amazon αποκάλυψε τα σχέδιά της για το αντίπαλο δέος των δορυφόρων Starlink της SpaceX.Η εταιρεία του Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τρεις εταιρείες για να εκτοξεύσει 83 δορυφόρους για ίντερνετ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

Από τις 83 εκτοξεύσεις, οι 38 θα γίνουν από την United Launch Alliance, μια κοινοπραξία της Lockheed Martin και της Boeing. Δεκαοχτώ (18) θα γίνουν από την ευρωπαϊκή Arianespace και 12 με 15 από τη διαστημική εταιρεία του ίδιου του Μπέζος, την Blue Origin.

Συνολικά, η Amazon σκοπεύει να δημιουργήσει έναν «αστερισμό» από 3.236 δορυφόρους γύρω από τον πλανήτη μας, χαρακτηρίζοντας το σχέδιό της «τη μεγαλύτερη εμπορική απόκτηση οχημάτων εκτόξευσης στην ιστορία».

Αρχικά, η Amazon θα εκτοξεύσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους, οι οποίοι και θα αποτελέσουν τον προπομπό των προσπαθειών παροχής υπηρεσιών δορυφορικού, ευρυζωνικού Internet, κατά τα πρότυπα της Starlink της SpaceX. Οι δορυφόροι της Amazon θα τοποθετηθούν σε χαμηλή γεωστατική τροχιά, με σκοπό την σταθερή και απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet ακόμα και σε περιοχές που δεν έχουν την ευκολία της επίγειας σύνδεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ