- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το βίντεο με τις θηριωδίες των Ρώσων που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ
Πρόκειται για πολύ σκληρές εικόνες
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι έδειξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα βίντεο με πολύ σκληρά πλάνα από την Ουκρανία.
Στο σύντομο βίντεο που έδειξε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εικονίζονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμη και παιδιών, από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούκα.
Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», είπε η πρέσβειρα της Βρετανίας Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «σκανδαλισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν πτώματα ή μέλη των θυμάτων.
Λίγη ώρα μάλιστα μετά το βίντεο αυτό η Λιουντμίνα Ντενισόβα, η οποία είναι αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ότι μεταξύ 150 και 300 σορών ενδέχεται να βρίσκονται σε έναν ομαδικό τάφο κοντά σε εκκλησία στην πόλη Μπούτσα, όπου η Ουκρανία κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα για δολοφονίες αμάχων.
Η Μόσχα αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας και ισχυρίζεται ότι οι θάνατοι στην Μπούτσα, είναι μια «τερατώδης πλαστογραφία» που οργανώθηκε από τη Δύση για να την απαξιώσει.
«Αυτή τη στιγμή, τα πτώματα συλλέγονται από αξιωματούχους επιβολής του νόμου για τη διεξαγωγή των απαραίτητων εξετάσεων», ανέφερε η Ντενισόβα σε μια διαδικτυακή της ανάρτηση. Δεν ανέφερε πώς οι αρχές έκαναν την εκτίμηση του αριθμού των θυμάτων στον ομαδικό τάφο.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποτροπιασμός ΟΗΕ για την Μπούκα – Ζητεί να γίνει εκταφή για έρευνα
Η Ύπατη Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, δήλωσε ότι όλα τα πτώματα πρέπει να εκταφούν και να ταυτοποιηθούν στην Μπούκα για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να διερευνηθούν πιθανά εγκλήματα πολέμου.
«Με τρομάζουν οι εικόνες αμάχων που κείτονται νεκροί στους δρόμους και σε αυτοσχέδιους τάφους στην πόλη Μπούκα στην Ουκρανία», είπε.
«Οι αναφορές που προκύπτουν από αυτόν και άλλους τομείς εγείρουν σοβαρά και ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με πιθανά εγκλήματα πολέμου, σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό όλα τα πτώματα να εκταφούν και να ταυτοποιηθούν, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν οι οικογένειες των θυμάτων και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για τη διατήρηση των στοιχείων».
«Είναι ζωτικής σημασίας να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν ανεξάρτητες και αποτελεσματικές έρευνες για το τι συνέβη στην Μπούκα για να διασφαλιστεί η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η λογοδοσία, καθώς και αποζημιώσεις και αποκατάσταση για τα θύματα και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.