- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Περισσότεροι από 90 άνθρωποι που είχαν διαφύγει από τη Λιβύη πνίγηκαν στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στη Μεσόγειο, καθώς πάνω από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διεθνή ύδατα. Είχαν διαφύγει από τη Λιβύη με ένα υπερπλήρες σκάφος πριν από πολλές ημέρες.
Μόνο τέσσερα άτομα διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή και σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι τέσσερις επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για επείγουσα προστασία και φροντίδα.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τη Frontex και άλλους φορείς της ΕΕ που είναι παρόντες στην περιοχή να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες αυτού του τραγικού συμβάντος.
«Οι άνθρωποι επέστρεψαν στον κύκλο βίας και κακοποίησης που οι ομάδες μας στη Λιβύη βλέπουν καθημερινά. Κανένας από τους επιζώντες δεν πρέπει να επιστραφεί σε μέρος όπου αντιμετωπίζει κράτηση, κακοποίηση και βία. Η Λιβύη δεν είναι ασφαλές μέρος», τόνισε η συντονίστρια του προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Caroline Willemen που βρίσκεται στο διασωστικό πλοίο της οργάνωσης.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ζητήσει από τα συντονιστικά κέντρα της Ρώμης και της Μάλτας να αναλάβουν τον συντονισμό αυτής της επιχείρησης και να ορίσουν ένα μέρος ασφαλείας για τους επιζώντες πριν να είναι πολύ αργά.
Την ίδια στιγμή, στο Geo Barents, το πλοίο έρευνας και διάσωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, βρίσκονται 113 άνθρωποι που διασώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μία πραγματικά δύσκολη διάσωση. Είναι πάνω από μία εβδομάδα στο πλοίο και αναζητούν ασφαλές λιμάνι. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τις ιταλικές αρχές να παράσχουν ένα μέρος ασφαλείας το συντομότερο δυνατό.
«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φτάσουν στην Ευρώπη, είτε έρχονται από την Ουκρανία, είτε από κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Είναι τραυματισμένοι και αξίζουν φροντίδα και προστασία που θα πρέπει να προσφέρει η ΕΕ», καταλήγει η Caroline Willemen.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.