- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελικόπτερο του ΟΗΕ καταρρίφθηκε από αντάρτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συνετρίβη στο έδαφος. Νεκροί και οι 8 επιβάτες.
Ένα ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO) καταρρίφθηκε από αντάρτες του Κινήματος της 23ης Μαρτίου (M23) στην επαρχία του Βόρειου Κίβου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, στο ελικόπτερο επέβαιναν 8 κυανόκρανοι. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.
«Ενώ εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή στο Κονγκό, το ελικόπτερο Super Puma συνετρίβη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Από τους 8 κυανόκρανους, οι έξι ήταν από το Πακιστάν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της MONUSCO είχε δηλώσει ότι η επαφή με το ελικόπτερο χάθηκε ενώ αυτό πετούσε πάνω από μια περιοχή στην οποία οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις.
Οι αντάρτες του M23, που εκδιώχθηκαν μετά την εξέγερση το 2012 και το 2013, εξαπέλυσαν χθες Δευτέρα επιθέσεις κατά κυβερνητικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την Ουγκάντα και τη Ρουάντα, οι οποίες συνεχίζονται.
Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, ενώ εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης των μετακινήσεων αμάχων, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.