Κοσμος

Η Μόσχα χαρακτήρισε την γερμανική Deutsche Welle «ξένο πράκτορα»

Μετά το κλείσιμο του ρωσικού RT στη Γερμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γραφεία της Deutsche Welle
Γραφεία της Deutsche Welle © ΕPA Pool

H Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιέλαβε το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle στον κατάλογο των οργανισμών ενημέρωσης που χαρακτηρίζει «ξένους πράκτορες».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περιέλαβε το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle στον κατάλογο των οργανισμών ενημέρωσης που χαρακτηρίζει «ξένους πράκτορες».

Το μέτρο υποχρεώνει τα «χαρακτηρισμένα» μέσα ενημέρωσης να συνοδεύουν με ειδική σήμανση όλες τις δημοσιεύσεις τους.

Ο γενικός διευθυντής της DW Πέτερ Λίμπουργκ είχε επιβεβαιώσει το «φρένο» της Ρωσίας στην ιστοσελίδα dw.com σε όλες τις γλώσσες από τις αρχές Μαρτίου. «Είμαστε ένας ανεξάρτητος σταθμός με διεθνή χαρακτήρα και έδρα τη Γερμανία, δεν είμαστε κυβερνητικός σταθμός», τόνιζε ο Λίμπουργκ σε επιστολή του προς το κοινό της DW στη Ρωσία. Είχε προηγηθεί το αναγκαστικό κλείσιμο του γραφείου της DW στη Μόσχα στις αρχές Φεβρουαρίου. Έκτοτε, επισημαίνει ο Πέτερ Λίμπουργκ, «για την ελεύθερη δημοσιογραφία στη Ρωσία η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα πιο δύσκολη».

Με το κλείσιμο του γραφείου στη Μόσχα και την απαγόρευση που επέβαλe στο αγγλικό και στο γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Deutsche Welle, η Μόσχα αντιδρούσε στην απαγόρευση που είχε επιβάλει η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας στο ρωσικό κρατικό κανάλι RT, το οποίο δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια. Όλα αυτά έγιναν πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Από την έναρξη των εχθροπραξιών οι ρωσικές αρχές έχουν εντείνει τους περιορισμούς απέναντι σε ΜΜΕ που καλύπτουν τα γεγονότα με κριτική διάθεση. 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ