Κοσμος

Κρεμλίνο για ομιλία Μπάιντεν: Οι Ρώσοι επιλέγουν τον ηγέτη τους

Τι απαντά ο Λευκός Οίκος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η απάντηση της Μόσχας για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βαρσοβία. Τι λέει ο Λευκός Οίκος.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της ομιλίας Μπάιντεν στη Βαρσοβία, το Κρεμλίνο εξέδωσε την πρώτη του απάντηση για τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου απέρριψε το σχόλιο που έκανε ο Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», λέγοντας πως οι Ρώσοι επιλέγουν ποιος θα είναι ο ηγέτης τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχόλιο του Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο Reuters: «Δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Τζο Μπάιντεν © EPA/RADEK PIETRUSZKA

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε από την Πολωνία ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να είναι πλέον ηγέτης της χώρας του.

«Για όνομα του θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για την μακράν πιο άμεση τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μπάιντεν περί του καθεστώτος στη Ρωσία και δείχνει μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική προσέγγιση απέναντι στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία δεν είναι στόχος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις