- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν
«Δεν είμαι βέβαιος πως η Ρωσία άλλαξε την στρατηγική της»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν αποκαλεί τον Πούτιν «χασάπη» και αμφισβητεί την πολεμική στροφή της Μόσχας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Αμερικανό πρόεδρο τι σκέφτηκε αντικρίζοντας τους πρόσφυγες ενώ αντιμετωπίζει καθημερινά τον Πούτιν, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι χασάπης».
President Biden just called Vladimir Putin a “butcher.” Trump called Putin a “genius.” pic.twitter.com/KNlnLECjBp
— MeidasTouch.com (@MeidasTouch) March 26, 2022
Το Κρεμλίνο απάντησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου λέγοντας πως «περιορίζονται οι πιθανότητες βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, ότι πάντα εκπλήσσεται από «το βάθος και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».
«Είναι απίστευτο. Δείτε όλα αυτά τα μικρά παιδιά. Θέλω απλώς να τα αγκαλιάσω, απλά θέλω να πω ευχαριστώ. Σε κάνουν τόσο πολύ περήφανο», είπε.
Πρόσθεσε δε πως «κάθε ένα από αυτά τα παιδιά είπε «Κάντε μια προσευχή για τον μπαμπά μου ή τον παππού μου ή τον αδερφό μου που είναι εκεί πίσω και μάχεται».
I visited Ukrainian refugees who have fled to Poland this afternoon. You don’t need to speak the same language to feel the roller-coaster of emotions in their eyes. I want to thank my friend Chef José Andrés, his team, and the people of Warsaw for opening your hearts to help. pic.twitter.com/VU3Oe0EXAL
— President Biden (@POTUS) March 26, 2022
Σε ερώτηση κατά πόσο η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αμφιβολία του.
Από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.
Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.
Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.
«Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία», δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.
Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.