Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοίγουν 7 ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Πολλαπλασιάζονται οι αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμουφλαρισμένο ουκρανικό πυροβολικό στα περίχωρα του Κιέβου
Καμουφλαρισμένο ουκρανικό πυροβολικό στα περίχωρα του Κιέβου © EPA/ATEF SAFADI

Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να ανοίξουν 7 ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να φύγουν οι άμαχοι. Δραματική η κατάσταση στη Μαριούπολη. Νέοι βομβαρδισμοί.

Συμφωνία επετεύχθη για τη δημιουργία σήμερα Πέμπτη (24.03) 7 ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις στην Ουκρανία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης. Η Ιρίνα Βερεστσούκ πρόσθεσε ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, θα βρουν μεταφορικά μέσα στην κοντινή Μπερντιάνσκ.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τη διέλευση αμάχων από ή προς το κέντρο της Μαριούπολης.

Αυξάνονται οι αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αυξάνει τις αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, όπου το γενικό ουκρανικό επιτελείο ανακοίνωσε νωρίς σήμερα πως κατέγραψε πάνω από 250 εξόδους, κάπου 60 περισσότερες από την προηγουμένη.

Οι στόχοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονταν κυρίως σε περιοχές μέσα και γύρω από το Κίεβο, την Τσερνίχιβ και το Χάρκοβο.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ακόμη πως 11 «εχθρικοί στόχοι στον αέρα» επλήγησαν χθες: επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) και δύο πύραυλοι Κρουζ. Δεν διευκρίνισε εάν καταρρίφθηκαν. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ