Κοσμος

Σοϊγκού: Ερωτήματα για το πού βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεργκέι Σοϊγκού
Σεργκέι Σοϊγκού © EPA/ VADIM SAVITSKY

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από τις 11 Μαρτίου.

Ερωτήματα προκαλεί η απουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, από τη δημόσια σφαίρα για σχεδόν δύο εβδομάδες, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ρώσοι δημοσιογράφοι από το Mediazona και το Agentstvo επισημαίνουν ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είναι συνήθως πολύ ενεργός στα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο έχει «εξαφανιστεί» εδώ και μέρες ενώ μαίνεται η εισβολή στην Ουκρανία.

Με την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας δε, ο αριθμός του προσωπικού της υπηρεσίας Τύπου αυξήθηκε κατακόρυφα και ο ίδιος άρχισε να δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια εικόνα του.

Σύμφωνα με το Agentstvo μέχρι και τις 11 Μαρτίου, ο Σοϊγκού εμφανιζόταν στις ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα. Ωστόσο, στο περιβάλλον του γίνεται λόγος για προβλήματα υγείας του Ρώσου υπουργού. Άνθρωπος από το περιβάλλον του Σοϊγκού δήλωσε στο Agenstvo ότι αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα.

Είναι γνωστό ότι η τελευταία φορά που ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας εμφανίστηκε στις ειδήσεις ήταν στις 11 Μαρτίου. Υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο ο Σοϊγκού απονέμει κρατικά βραβεία σε εισβολείς στην Ουκρανία, που συμμετείχαν στην αποκαλούμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Στις 18 Μαρτίου, ο Σοϊγκού φέρεται να ήταν παρών σε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αν και δεν δημοσιεύθηκαν βίντεο ή φωτογραφίες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, την ίδια μέρα, 18 Μαρτίου, το Channel One μετέδωσε ένα ρεπορτάζ για τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, ο οποίος φέρεται να απονέμει βραβεία. Η ιστορία ανέφερε ότι το γεγονός συνέβη «σήμερα», αλλά τα στιγμιότυπα ήταν πανομοιότυπα με ένα βίντεο που είχε δημοσιευτεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας στις 11 Μαρτίου.

Τα τελευταία νέα για τον υπουργό στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας χρονολογούνται επίσης από τις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Σοϊγκού δεν είναι το μόνο άτομο που έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια σφαίρα. Από τις 11 Μαρτίου, δεν έχουν αναφερθεί εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Το Agenstvo απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ για σχόλιο, ωστόσο δεν έλαβε απάντηση.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Σοϊγκού
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Σοϊγκού © EPA

Ο Σοϊγκού θεωρείται ένας από τους στενότερους και πιο πιστούς συμμάχους του Πούτιν. Ωστόσο, αναφορές από ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιέσεις που ασκεί ο Πούτιν, σχετικά με τη διεξαγωγή του πολέμου, τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ