Κοσμος

Συνεχίζει τις δωρεές η Μακένζι Μπέζος - Έδωσε 500 εκατ. δολάρια

Χώρισε με τον «Mr Amazon» πριν μερικά χρόνια και έκτοτε επιδίδεται σε φιλανθρωπίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος
Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος © ΕPA Pool

Η Μακένζι Σκοτ πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος συνεχίζει τις δωρεές μετά το διαζύγιο με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη.

Η MacKenzie Scott δώρισε 436 εκατομμύρια δολάρια στο Habitat for Humanity International και σε 84 από τις θυγατρικές του στις ΗΠΑ - τη μεγαλύτερη δημόσια δωρεά από τη δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο από τότε που δεσμεύτηκε το 2019 να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα λάβουμε το δώρο σε μια εποχή που, κατά κάποιο τρόπο, η κατάσταση της οικονομικής προσιτότητας στέγασης είναι η χειρότερη από τη σύγχρονη εποχή», δήλωσε στο Associated Press ο Jonathan Reckford, Διευθύνων Σύμβουλος της Habitat for Humanity International. Η ομάδα του έλαβε 25 εκατομμύρια δολάρια από τη Scott και τον σύντροφο της, Dan Jewett, με τα υπόλοιπα 411 εκατομμύρια δολάρια να διανεμηθούν μεταξύ των τοπικών θυγατρικών του Habitat.

H Scott, η οποία έχει «καθαρή» αξία περίπου 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, έχει υπογράψει το Giving Pledge, μέσω του οποίου πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν υποσχεθεί να δωρίσουν περισσότερο από το ήμισυ της περιουσίας τους. Η Σκοτ συγγραφέας και φιλάνθρωπος, δεν συζητά τις δωρεές της, οι οποίες ξεπέρασαν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Amazon, ο οποίος ήταν τότε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.  Ως μέρος του διακανονισμού διαζυγίου, ο Scott έλαβε το 4% των μετοχών της Amazon.

Τον περασμένο Ιούνιο, η 51χρονος δισεκατομμυριούχος δώρισε 2,74 δισ. δολάρια σε 286 διαφορετικούς οργανισμούς και την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι δίνει 133,5 εκατ. δολάρια στον οργανισμό Communities in Schools, ο οποίος στηρίζει 2.900 πολύ φτωχά αμερικανικά σχολεία.

«Έχω δυσανάλογα πολλά χρήματα να μοιραστώ», έγραψε τον Μάιο του 2019, όταν υπέγραψε το Giving Pledge και υποσχέθηκε να δωρίσει τουλάχιστον τη μισή περιουσία της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Θα συνεχίσω να προσπαθώ έως το χρηματοκιβώτιο να είναι άδειο».

Η Σκοτ ακολουθεί τη φιλοσοφία της λευκής επιταγής στις δωρεές της, αφού επιτρέπει στις οργανώσεις που λαμβάνουν τα χρήματά της να τα χρησιμοποιήσουν όπως κρίνουν. «Ενδυναμώνει τους παραλήπτες, κάνοντάς τους να νιώθουν πολύτιμοι και ξεκλειδώνοντας τις καλύτερες λύσεις τους», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Η Σκοτ αλλάζει το μοντέλο σε ό,τι αφορά τις δωρεές των δισεκατομμυριούχων, στηρίζοντας σκοπούς που έχουν στόχο να ανατρέψουν το κατεστημένο και να προωθήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη. Και την ίδια στιγμή, αμφισβητεί το ίδιο το σύστημα που την έφερε σε μια τέτοια θέση ισχύος. «Όλοι προσπαθούμε να χαρίσουμε μία περιουσία που έγινε δυνατή από συστήματα τα οποία χρειάζεται να αλλάξουν», τόνισε το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ