Κοσμος

Σε δημοπρασία το Νόμπελ του Μουράτοφ για τους Ουκρανούς

H εφημερίδα του Novaya Gazeta έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο εκφοβισμών, επιθέσεων και δολοφονιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ,   ανακοίνωσε ότι θα βγάλει το σε δημοπρασία το Νόμπελ για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
Ο Ντμίτρι Μουράτοφ © ΕPA Pool

Ο δημοσιογράφος του Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ ανακοίνωσε ότι θα βγάλει σε δημοπρασία το Νόμπελ του για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ,   ανακοίνωσε ότι θα βγάλει το σε δημοπρασία το Νόμπελ για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Η Novaya Gazeta και εγώ αποφασίσαμε να δωρίσουμε το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης 2021 στο Ουκρανικό Ταμείο Προσφύγων. Ζητώ από τους οίκους δημοπρασιών να απαντήσουν και να θέσουν σε δημοπρασία αυτό το παγκοσμίου φήμης βραβείο», αναφέρεται σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Novaya Gazeta. 

Στη δήλωση ζητά επίσης τον τερματισμό της μάχης, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την παράδοση των σορών των νεκρών και την παροχή ανθρωπιστικών διαδρόμων και βοήθειας.

Η ρωσική εφημερίδα ανακοίνωσε προ ημερών ότι αποσύρει τα θέματά της που αναφέρονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία λόγω του καθεστώτος λογοκρισίας. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει να γράφει για τις συνέπειες που αντιμετωπίζει η Ρωσία, περιλαμβανομένης της εμβάθυνσης της οικονομικής κρίσης, και για τις διώξεις των διαφωνούντων.

Ιδρυθείσα το 1993, η Novaya Gazeta έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο εκφοβισμών, επιθέσεων και δολοφονιών.

Δημοσιογράφοι της έχουν δολοφονηθεί από την ίδρυσή της. Η διασημότερη εξ αυτών, η Άννα Πολιτκόφσκαγια, που ειδικευόταν στη σύρραξη στην Τσετσενία, δολοφονήθηκε μπροστά από το σπίτι της το 2006.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ