Κοσμος

Ρώσοι κοσμοναύτες πήγαν στον ISS με τα χρώματα της Ουκρανίας

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλλαξαν στολές οι Ρώσοι κοσμοναύτες που εμφανίστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας
Άλλαξαν στολές οι Ρώσοι κοσμοναύτες που εμφανίστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας © YouTube/Guardian News

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες εμφανίστηκαν με στολές στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφθασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με στολές στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Οι κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ ξεκίνησαν την Παρασκευή (18.03) το ταξίδι τους από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ γιαι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι Ρώσοι βρίσκονταν μέσα στο Soyuz MS-21. Τρεις ώρες αργότερα έφθασαν στον προορισμό τους. Ήταν η πρώτη ρωσική διαστημική πτήση από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες φορούσαν μπλε στολή και στην πορεία άλλαξαν, επιλέγοντας κίτρινες στολές.

Στα social media ξεκίνησε μια διαμάχη για το αν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα. Οι αστροναύτες από τη Ρωσία δεν έκαναν, πάντως, κάποια δήλωση για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονταν άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός, οι οποίοι και τους υποδέχτηκαν.

Το διαστημικό σκάφος με τους τρεις Ρώσους αστροναύτες στα χρώματα της Ουκρανίας έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μια ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars στον Άρη, με την οποία θα έφθανε εξερευνητικό ρόβερ στον Κόκκινο Πλανήτη.

Russian cosmonauts board ISS wearing colours of Ukraine flag

Γιατί οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες φόρεσαν στολές στα χρώματα της Ουκρανίας

Ένας από τους Ρώσους κοσμοναύτες ο Αρτέμιεφ, σε επικοινωνία με συγγενείς του στη Γη, ρωτήθηκε για το χρώμα των στολών. Όπως είπε, κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Γι' αυτό φορέσαμε κίτρινα» τόνισε.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας στο Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σημείωσε ότι τα χρώματα στις στολές είναι παρόμοια με εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν στη Μόσχα, όπου σπούδασαν και οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ